Μεγάλη μεταγραφή! Από τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο πρωταθλητής Δήμος Μαγγίνας!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μεγάλη μεταγραφή ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Με τα χρώματα των κυανόλευκων θα τρέχει από εδώ και στο εξής ένας πρωταθλητής Ελλάδας, ο Δήμος Μαγγίνας, ο άνθρωπος που αποτελεί το πιο μεγάλο όνομα αυτήν την στιγμή στις αποστάσεις των 5.000 χιλιομέτρων και είχε την τιμή να τρέξει δίπλα στον μεγάλο Μο Φάρα στο Γκειτσχαντ τον Ιούνιο, εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (από όπου και η φωτογραφία, όπως είχαμε δημοσιεύσει και τον περασμένο Ιούνιο).

Ο Δήμος Μαγγίνας επιστρέφει στον τόπο του. Ο 31χρονος Εβρίτης δρομέας ο οποίος έτρεχε για τον Ολυμπιακό από το 2004 που κατέβηκε στην Αθήνα, θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν  για την πατρίδα του, την Εθνική και τον Εθνικό. Η μεταγραφή προκάλεσε σοκ στο Πανελλήνιο κατεστημένο του στίβου, μιας και ο Μαγγίνας είναι εν ενεργεία πρωταθλητής στα 10.000 μέτρα, στον ανώμαλο δρόμο, στον κλειστό στίβο, και φυσικά διεθνής με την Εθνική Ομάδα.

Γυμνάζεται από πέρυσι με τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή δρόμων αντοχής Χρήστο Παπαχρήστο στην Αθήνα, με συναθλητές τους καλύτερους Έλληνες δρομείς και σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στην γενέτειρα του Αλεξανδρούπολη. Όπως αναφέρουν από τον Εθνικό, “η πρόταση του ΜΓΣ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τον Μαγγίνα, ο οποίος παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια την πορεία του Εθνικού και ελπίζει να τον βοηθήσει, να πρωταγωνιστήσει και στους δρόμους”.

Ο Δήμος Μαγγίνας θα είναι η σημαία του Εθνικού για τα επόμενα χρόνια και μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για την επόμενη γενιά δρομέων του συλλόγου, όπως και στο RunningTeam του. Στόχοι για το 2014 είναι να πρωταγωνιστήσει στον ανώμαλο δρόμο, στον κλειστό στίβο και φυσικά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του καλοκαιριού.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΓΓΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ