Live από το Καραϊσκάκη: Ελλάδα – Λιχτενστάιν 2-0 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από την Αθήνα ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και το Λιχτενστάιν για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ που θα διοργανωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Βραζιλία. Ο Γιάννης Γιαγκίνης βρίσκεται στο Στάδιο Καραϊσκάκη και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, μείνετε μαζί μας για να παρακολουθήσουμε μαζί την αναμέτρηση της Εθνικής με το Λιχτενστάιν, τελευταία για τον προκριματικό όμιλο. Η Ελλάδα αναζητά οπωσδήποτε τη νίκη, ώστε να ελπίζει σε στραβοπάτημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην Λιθουανία, μπας και γίνει κανα θαύμα και πάμε απευθείας στην Βραζιλία. Αλλιώς θα πρέπει να παίξουμε μπαράζ το Νοέμβριο για να προκριθούμε.

Ωρα 19:33  Κάτω από χειροκροτήματα, εισήλθε πριν ένα τέταρτο περίπου στον αγωνιστικό χώρο η Εθνική Ομάδα. Ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης δεν μετέχει στο αρχικό σχήμα, όπως είχε γράψει το ThrakiSportS. Θα είναι στον πάγκο, στο δεξί άκρο της άμυνας έχει προτιμηθεί ο Λιυκάς Βύντρα.

Ωρα 19:38  Ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει στον σημερινό αγώνα τους: Καρνέζη, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνη, Σιόβα, Τζιόλη, Κονέ, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1.Καρνέζης- 11.Βύντρα, 20.Χολέμπας, 21.Κατσουράνης, 5.Σιόβας, 6.Τζιόλης, 8.Κονέ, 10.Καραγκούνης, 14.Σαλπιγγίδης, 7.Σαμαράς, 9.Μήτρογλου.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): 1.Γιέλε- 7.Ντέιβιντ Χάσλερ, 11.Μπούργκμαγιερ, 4.Κάουφμαν, 3.Έρι, 19.Ματίας Κρίστεν, 6.Στόκλασα, 14.Αντρέας Κρίστεν, 18.Νίκολας Χάσλερ, 23.Ποβλερίνο, 20.Βίιζερ.

Ωρα 19:45  Αναπληρωματικοί για την Εθνική: 12.Καπίνο- 13.Σηφάκης- 2.Σάμαρης, 3.Τζαβέλλας, 4.Μανωλάς, 15.Τοροσίδης, 16.Χριστοδουλόπουλος, 17.Αθανασιάδης, 18.Νίνης, 19.Παπασταθόπουλος, 22.Φετφατζίδης, 23.Ταχτσίδης.

Ωρα 19:50  Λίγος, αρκετά πιο λίγος ο κόσμος σε σχέση με το ματς με την Σλοβακία την παρασκευή. Ο μισός. Είναι και ανοιχτή η αγορά, είναι και το όνομα του αντιπάλου, είναι και οι χαμηλές προσδοκίες για πρόκριση άμεση. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι πιο πολλοί. Και μόνο η προσδοκία να πάμε στην Βραζιλία, θα έπρεπε να είναι αρκετή. Πέρα από το γεγονός ότι παίζει η Εθνική.

Ωρα 19:55  Επίσημη είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Εθνικοί ύμνοι και πάμε για την έναρξη

Ωρα 19:59  Ακριβής στην ώρα έναρξης ο διαιτητής. Λογικό, τελευταία αγωνιστική είναι. καλή επιτυχία στην Εθνική μας

1′ Εναρξη του αγώνα

7′  Γκοοοοοοοοολ. Σαλπιγγίδης ο σκορερ. Απίστευτη ενέργεια. Με τακουνάκη ο Σαμαράς από αριστερά έδωσε στον Χολέμπας που έκανε την κούρσα και έβγαλε την σέντρα. Δεν την πρόλαβε ο Μήτρογλου αλλά από πίσω ερχόταν ο Σάλπι και 1-0!!!

15′  Συμπληρώσαμε τέταρτο και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όχι μόνο δεν έχει πιάζει μπάλα ο Καρνέζης, αλλά ούτε από την σέντρα δεν έχουν περάσει οι του Λιχτενστάιν. Ωστόσο όσο κατοχή και αν υπάρχει, δεύτερο γκολ δεν έχει έρθει. Μια φορά βρέθηκε ο Σαμαράς μέσα στην περιοχή αλλά κλείστηκε, άλλη μια έκανε ενα σουτ πάνω στα σώματα

25′  Μια από τα ίδια. Ξεψαρώσανε λίγο οι του Λιχτενστάιν, έκαναν μια δυο εξορμήσεις στην περιοχή μας, αλλά μέχρι εκεί. Η ουσία είναι ότι κερδίζουμε 1-0. Και ότι οι Βόσνοι είναι στο 0-0. Αν τέλειωναν τώρα τα παιχνίδια, θα ήμασταν Μουντιαλ. Αλλά έχουν άλλη μια ώρα.

35′  Τίποτα το ιδιαίτερο. Οι περισσότεροι στα λαπτοπ μας βλέπουμε την εξέλιξη στο ματς της Βοσνίας. Εκεί είναι το ενδιαφέρον, αφού η Εθνική και που έβαλε το γκολ, κάθισε και δεν παίζει καμιά μπάλα αξιώσεων.

45+1′ Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δεν βλέπουμε και τίποτα το αξιοόλγο στο ματς, για αυτό και είμαστε τόσο χαλαροί (πέρα από τα προβλήματα στο ίντερνετ που σέρνεται και κάθε ττρεις και λίγο πέφτει). Το σημαντικό είναι ότι και οι Βόσνοι είναι στο 0-0. 45 λεπτά πριν την λήξη των προκριματικών, αυτή τη στιγμή αν λήγαν τα παιχνίδδια θα ήμασταν στο Μουντιάλ. Για να δούμε…

Ημίχρονο λοιπόν. Εννοείται πως έχει ολοκληρωθεί πλέον και ο διαγωνισμός μας. Συνολικά 96 άτομα λάβατε μέρος. Μένει να δούμε πόσοι θα προβλέψετε το σκορ, για να δούμε ποιος θα κερδίσει το έξυπνο ελληνικό κινητό που προσφέρουμε σε συνεργασία με την MLS. Ελλάδα – Λιχτενστάιν 1-0 με το γκολ του Σάλπι και Λιθουθανία – Βοσνία Ερζεγοβίνη 0-0.

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Μπαίνει και ο Ανδρέας Σάμαρης. Εξω ο Παναγιώτης Κονέ.

48′  Στη Βοσνία το ματς ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση σε σχέση με εδώ, τριών λεπτών

55′  Δεκάλεπτο σρτο δεύτερο μέρος.  Είχαμε στο ξεκίνημα μια καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Κώστας Μήτρογλου ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Λιχτενστάιν, έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Στόκλασα με προβολή έδιωξε τη μπάλα που πήγαινε στη δεξιά γωνία του Γιέλε σε κόρνερ.

60′  Κίτρινη δέχτηκε πριν λίγο ο Σαλπιγγδης. Εχει δεχτεί μία και ο Κονέ

65′  Κοιμάται  ο θεός μέχρι στιγμής στην Λιθουανία, το 0-0 παραμένει. Ευκαιρίες διαβάζουμε ότι χάνονται, γκολ ακυρώνονται, για να δούμε

68′  Τι το λέγαμε; 0-1 η Βοσνία. Ο Ιμπίσεβιτς κάνει το 1-0 από ασίστ του Τζέκο. Δύσκολα να αλλάξει πλέον. Μην ξεχνάμε ότι παίζουν και… εντός έδρας. 9.000 άτομα λέει πήγαν στην Λιθουανία για να ζήσουν τη μεγαλύτεερη στιγμή του βοσνιακού ποδοσφαίρου.

70′  Αλλαγή για τον Σάντος. Εξω ο Σαμαράς, μέσα ο Χριστοδουλόπουλος

75′  Γκοοοοοολ για την Ελλάδα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αριστερό δοκάρι και δίχτυα ο Τυπάρας. 2-0 εδώ! Κια το πανηγυρίζει και έξαλλα. Τι καλά να έβαζε και ένα γκολ η Λιθουανία… Αλλά δύσκολα πλέον

85′  Ιδια τα αποτελέσματα. Αγωνία στο κατακόρυφο (για το άλλο ματς). Ξυπνήσαμε και εμείς λίγο μετά το γκολ, αλλά εντάξει, το μυαλό είναι αλλού τώρα

90′ Δύο τα λεπτά των καθσυερήσεων

90+2′  Τέλος του αγώνα. Τελικό αποτέλεσμα Ελλάδα – Λιχτυενστάιν 2-0.  Περιμένουμε την Λιθουανία με την Βοσνία

Ωρα 21:52  Τελευταία δεύτερα των καθυστερήσεων στην Λιθουανία. Είχαν μόλις ένα καλό φάουλ οι γηπεδούχοι, πήγαν όλοι μέσα, πέρασε ανεκμετάλλευτο, δύσκολα αλλάζει κάτι. Και αυτό απαιτεί και η δικαιοσύνη εδώ που τα λέμε

Ωρα 21:54  Τέλος του αγώνα στο Βίλνιους. Η Βοσνία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Η Ελλάδα θα κληθεί τον Νοέμβριο σε δυο αγώνες μπαράζ να παίξει την πρόκριση στην Βραζιλία.

Το ρεπορτάζ τώρα ξεκινάει. ως τα μεσάνυχτα θα οριστικοποιηθούν και οι πιθανοί αντίπαλοί μας. Μείνετε μαζί για όλες τις εξελίξεις με στυλ θρακικό…