Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πλατέλλας στο… θρακιώτικο ντέρμπι ΑΕΚ-Ραφήνα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 της Θύελλας Ραφήνας για την 2η αγωνιστική του 6ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τον Βαγγέλη Πλατέλλα  να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση.

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, κάνοντας γενικότερα μια πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι. Επίσης για τους κιτρινόμαυρους αγωνίστηκε ο αλεξανδρουπολίτης Σταύρος Σταθάκης, ο οποίος έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού λίγο πριν το τέλος.

Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι και στη Θύελλα Ραφήνας υπήρχε θρακιώτικη παρουσία με τους ξανθιώτες Μπαξεβάνη και Ντόσκα, στους οποίους είχε κάνει αφιέρωμα το ThrakiSportS όταν έπαιξαν μαζί με τον Ρομπέρτ Πιρές, να ξεκινούν στη βασική ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά, με τον Ανάκογλου να αστοχεί σε πέναλτι μόλις στο 4ο λεπτό. Στη συνέχεια πίεσε και κατάφερε να σκοράρει στο 30ο λεπτό με τον Ντακόλ.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε για να κλειδώσει τη νίκη, κάτι που κατάφερε με τον Πλατέλλα στο 59ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι  έχασαν πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσαν με τον Ραμπαβήλα να μειώνει στο 74′ και να ξαναβάζει στο παιχνίδι την ομάδα του. 

Δίκαιη η νίκη για την ΑΕΚ, η οποία πήρε άλλους τρεις βαθμούς, αν και αγχώθηκε στο τέλος μετά τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους και προβλημάτισε τους 20.000 σχεδόν οπαδούς της που έσπευσαν στο ΟΑΚΑ. Πολύ σταθερός ο Σταθάκης, εξαιρετικός ο Πλατέλλας για ένα ακόμη παιχνίδι.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς (85′ Πεταυράκης), Τσουμάγκας, Ρόβας, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Ντακόλ (66′ Μπρέσεβιτς 66′), Ράμα, Ανάκογλου,  Πλατέλλας

ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Βλάσης Χατζηαναστασίου): Κατσιούλης, Οικονόμου, Μπαξεβάνης (Προδρόμου), Ντόσκας, Τασιόπουλος, Γεραγωτέλλης, Χαρακτίδης, Τσέλιος, Ραμπαβήλας, Πασάς, Δημοσπύρος