Όταν κερδίζαμε την Λετονία με γκολ του Τόρο και ο Βασίλης αποκάλυπτε το τατουάζ του…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την Λετονία αντιμετωπίζει το βράδυ στο Καραϊσκάκη η Εθνική Ομάδα, σε έναν αγώνα που ιδιαίτερα στον Βασίλη Τοροσίδη ξυπνά μνήμες ιδιαίτερες. Άλλωστε, δυο χρόνια πριν ο Ξανθιώτης ήταν ο μόνος σκόρερ στην συνάντηση που είχε γίνει στο ίδιο γήπεδο, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Euro.

Τότε, Οκτώβρη του 2010, με ένα υπέροχο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη με αριστερό φαλτσαριστό σουτ, η Εθνική Ελλάδας επιβλήθηκε με 1-0 της Λετονίας στο “Καραϊσκάκης” και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Euro 2012. Φτωχό σκορ μεν, άνετη νίκη δε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν καταφανώς καλύτερο στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είχε πέρα από το γκολ αρκετές χαμένες ευκαιρίες για γκολ (7-0 οι τελικές εντός εστίας). Μόνο μία φορά ωστόσο είδε την μπάλα στα δίχτυα, χάρη στον Θρακιώτη που ήταν ο κορυφαίος, ενώ στην πρώτη σειρά των διακριθέντων ήταν και οι Νίνης, Σαμαράς, Μήτρογλου καθώς και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Α.Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος) που “εξαφάνισε” κάθε αντίπαλη απειλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη ήταν η τρίτη επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε σύνολο πέντε αγώνων κόντρα στους Λετονούς αλλά και η τρίτη συνεχόμενη, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο νίκες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Μετά ακολούθησε και εκείνη της περσινής χρονιάς στην Ρίγα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, μετά από εκείνο το γκολ κόντρα στην Λετονία, ο Βασίλης Τοροσίδης αποκάλυψε για πρώτη φορά σε δημόσια θέα το τατουάζ που είχε χτυπήσει στο μπράτσο του: το περίφημο “Ευστάθιος”, προς τιμήν του πρόωρα αδικοχαμένου πατέρα του…