Ξεκίνησε προετοιμασία ο Ολυμπιακός ενόψει Ξάνθης και Παρί

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία το προηγούμενο τριήμερο να ξεκουραστούν, ωστόσο, από την Τρίτη (10/9) επέστρεψαν στα… βάσανα και άρχισαν την προετοιμασία τους για έναν μήνα… φωτιά, που αποτελεί και το πρώτο μεγάλο τεστ για την ομάδα του Μίτσελ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις πρώτες τους… υποχρεώσεις στην Super League, ελέω της διακοπής για τις εθνικές ομάδες, πανηγυρίζοντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με Καλλονή, Ατρόμητο και Λεβαδειακό, ωστόσο δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους.

Η έναρξη του «καυτού» μήνα είναι το ερχόμενο Σάββατο (14/9) κόντρα στην Skoda Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στις επόμενες 23 ημέρες που ακολουθούν, θα δώσει 7 παιχνίδια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Champions League.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συγκεκριμένο διάστημα αποτελεί το πρώτο… διαγώνισμα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα πρέπει να αποδείξουν πως διαθέτουν το ρόστερ, αλλά και τις δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο και στις τρεις διοργανώσεις που μετέχουν, ήτοι να παραμείνουν στην κορυφή της Super League, να ξεκινήσουν δυναμικά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και στο Κύπελλο, όπου «μπαίνουν» ως κάτοχοι του τροπαίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν το πρωί στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και ακολούθησαν το πρόγραμμα της προπόνησης, η οποία περιλάμβανε αρκετή ένταση, παρά το γεγονός πως δεν έχουν επιστρέψει όλοι οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες.

Οι Πειραιώτες δούλεψαν αρχικά για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενώ στην συνέχεια έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα και συγκεκριμένα, τελειώματα φάσεων με παράλληλες μπαλιές και σέντρες από τα πλάγια, ενώ ολοκλήρωσαν με οικογενειακό «διπλό» σε μικρότερο χώρο από το μισό γήπεδο.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με έντονο αερόβιο και ασκήσεις με τη μπάλα, ενώ ο Μιγκέλ Τόρες συνέχισε το δικό του πρόγραμμα. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης (11/9) όπου έχει προγραμματιστεί μία προπόνηση στις 9:30.