Η βράβευση του Ντίνα στην Πάτρα από τον Κούγια

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–   Στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα Παναχαϊκής – Παναθηναϊκού, που έληξε με νίκη 2-1 για την ομάδα της Αχαΐας, ο Αλέξης Κούγιας βράβευσε τον Θρακιώτη πρώην κοκκινόμαυρο και νυν πράσινο Θανάση Ντίνα, στο πλαίσιο της μεταγραφής του οποίου διεξήχθη και ο αγώνας.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Πατρινής ομάδας πήρε αγκαλιά και… σήκωσε στον αέρα το νεαρό παίκτη προτού τον βραβεύσει για την προσφορά του στην Παναχαϊκή.

Ο Θανάσης Ντίνας δήλωσε: «Eίμαι χαρούμενος που έρχομαι στην Πάτρα έστω και σαν αντίπαλος. Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι οι ποδοσφαιριστές τη νέα σεζόν και στην Παναχαϊκή να καταφέρει να πάρει την άνοδο. Δεν ξεχνάω το ότι οφείλω σε αυτήν την ομάδα και σε αυτήν την πόλη ότι είμαι τώρα στον Παναθηναϊκό».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Θέλω να πω μπράβο στον κ. Αλαφούζο για την επιλογή του Ντίνα. Δέχθηκε τις εκκλήσεις μου γιατί τότε του είχαν πει να μην τον πάρει. Η τύχη και η οξυδέρκεια κάποιων ανθρώπων. Θέλω να ευχηθώ τον Παναθηναϊκό να είναι εκεί που πρέπει να είναι γιατί χωρίς αυτόν δνε μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Δυστυχώς το σύστημα των αδειοδοτήσεων έπληξε το ποδόσφαιρο. Η Σούπερ Λίγκα να γίνει ανταγωνιστική που δεν θέλει ομάδες όπως η Παναχαϊκή και η Λάρισα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρουμε την Παναχαϊκή ξανά μπροστά. Έχουμε ένα εκπληκτικό προπονητικό κέντρο, καλό γήπεδο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Όπως επισημαίνει και το ballet, από το οποίο αντλήσαμε και την φωτογραφία, ο 24χρονος άσος από την Κομοτηνή φόρεσε τα “κοκκινόμαυρα” για τρία χρόνια, στα οποία διετέλεσε και αρχηγός. Στο 75ο λεπτό του αγώνα έγινε αλλαγή και φυσικά γνώρισε την αποθέωση από τον πατρινό κόσμο, με τον παίκτη να ανταποδίδει.

Εκτός του Ντίνα, η Παναχαϊκή τίμησε τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις δυο φανέλες και πρόκειται για τους Οικονομόπουλο, Καραμανλή και Κουρμπανά. Απουσίαζαν οι Γεωργακόπουλος, Κίζας και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, που είχε προβλεφθεί επίσης να βραβευτούν.