Live: Η ψηφοφορία για την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά την τελετή της ανακοίνωσης της χώρας που θα αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Η Κωνσταντινούπολη, το Τόκυο και η Μαδρίτη περιμένουν την τελική απόφαση της Επιτροπής. Ο Σωτήρης Σαρμπεζούδης από την Κωνσταντινούπολη μεταδίδει…

Καλησπέρα. Η Σύνοδος της ΔΟΕ στο Μπούενος Άιρες αποφασίζει απόψε την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ θα ξεκινήσει η τελετή για την ανακοίνωση της πόλης, καθώς οι αθάνατοι ψήφισαν (ή ακόμα ψηφίζουν). Εδώ, στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζεται αισιοδοξία ότι μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες, θα καταφέρουν να αναλάβουν την κορυφαία διοργάνωση.

Ωρα 22:34  Εγινε μόλις γνωστό ότι η Μαδρίτη είναι πλέον εκτός. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη ψηφοφορία δεν συγκέντρωσε καμία από τις τρεις πόλεις το 50%+1 των ψήφων. Η τελική ψηφοφορία ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη και Τόκυο.

Ωρα 22:40  Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Τόκυο ήταν μπροστά στην πρώτη ψηφοφορία. Η Κωνσταντινούπολη ήταν δεύτερη. Δεν ξέρουμε αν ήταν μεγάλη η διαφορά από το 50%+1 που απαιτούνταν, αλλά εδώ στην Τουρκία εκφράζουν την ελπίδα ότι οι ψήφοι της Μαδρίτης λόγω Ευρώπης θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη. ϊδωμεν. Η αγωνία στο κατακόρυφο.

Ωρα 22:47  Την ίδια ώρα έχουμε και το Τουρκία – Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενία. Η Ελλάδα μπροστά στο ημίχρονο με 41-36.

Ωρα 22:55  Σε πέντε λεπτά ξεκινά η τελετή. Ο Ζακ Ρογκ, που αποχωρεί από την προεδρεία της ΔΟΕ στο τέλος αυτής της συνεδρίας

Ωρα 23:03 Ξεκίνησε η τελετή. Η ψηφοφορία έχει ολοκλήρωθεί. Για να δούμε

Ωρα 23:05  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν φαβορί για πολλούς ως τον Μάιο, αλλά αμέσως μετά είχαμε τα γνωστά επεισόδια. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ελαφρύ προβάδισμα του Τόκυο πριν την ψηφοφορία, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε διαρροή στην Φουκουσίμα και όλοι ασχολούνταν με αυτό το θέμα.

Ωρα 23:10  Γίνεται η παρουσίαση των τριών χωρών. Βέβαια, η Μαδρίτη είναι ήδη εκτός. Η αγωνία στο κατακόρυφο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πάει στην Αργεντινή ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας και της Ισπανίας εκεί είναι.

Ωρα 23:18  Κλήθηκε ο Ζακ Ρογκ στο βήμα. Ακούγεται ο Ολυμπιακός Ύμνος

Ωρα 23:21  Στο ΤΟΚΥΟ! Για πέμπτη σερί φορά η Κωνσταντινούπολη χάνει…

Ωρα 23:25  Απογοήτευση εδώ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αντιλαμβάνεστε. Ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος. Είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες ελπίζοντας για μια γιορτή, αλλά δεν…

Ωρα 23:36  Προσπαθούν να συνέλθουν στην Τουρκία από την αποτυχία να αναλάβουν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Πανηγύρι στο Τόκυο, όπου τώρα ξημερώνει Κυριακή, είναι πεντέμισι το πρωί

Ωρα 23:40  Η Σύνοδος της ΔΟΕ συνεχίζεται. Την Κυριακή θα αποφασιστεί αν τελικά η πάλη θα αφαιρεθεί από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ωρα 23:46  Σαν μα μην έφταναν τα δεινά από το Μπούενος Άιρες, η Εθνική Ομάδα συνέντριψε την Τουρκία πριν λίγο στη Σλοβενία με 84-61 και έτσι η πίκρα είναι πολλαπλή εδώ για τους Τούρκους

Ωρα 23:50  Βέβαια, σαν Θράκη θα θέλαμε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν στην γειτονιά μας, γιατί τα οφέλη θα ήταν πολλά και για την περιοχή μας. Αλλά δεν πειράζει. Το Τόκυο θα διοργανώσει τους Αγώνες για δεύτερη φορά. Έχει την εμπειρία δηλαδή, αφού τους είχε κάνει και το 1964.

Ωρα 23:52  Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι πολλές οι πόλεις που έχουν καταφέρει να φιλοξενήσουν δυο φορές Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Λονδίνο, το Παρίσι και φυσικά η Αθήνα είναι μερικές από αυτές.

Ωρα 23:59  Κάπου εδώ θα κλείσουμε την live μετάδοση. Παρακολουθήσαμε μαζί μια σημαντική στιγμή για το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, την ανακοίνωση της ανάθεσης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο. Ηττήθηκε η Μαδρίτη αλλά και η Κωνσταντινούπολη της γειτονιάς μας, που διεκδίκησε την διοργάνωση για έβδομη φορά και πέμπτη συνεχόμενη. Πλέον οι Ιάπωνες έχουν επτά χρόνια μπροστά τους, για να διοργανώσουν την κορυφαια διοργάνωση. Πιο πριν, σε τρία χρόνια, το 2016, οι Ολυμπιακοί Αγωνες θα φιλοξενηθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Καλό βράδυ…