Θρακιώτες στη νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ενώπιον και αρκετών θρακιωτών οπαδών της, η Εθνική Ελλάδος ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρωσίας με 80-71 και πάει το Σάββατο να αντιμετωπίσει την Τουρκία, προκειμένου νε έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. 

Στην φωτογραφία του Γιώργου Ματθαίου της InTime από τον αγώνα Ελλάδας – Ρωσίας, το ThrakiSportS εντόπισε στην τον γνωστό δικηγόρο της Αλεξανδρούπολης  Σάββα Μανουσόπουλο. Τον βλέπετε κάτω στο κέντρο, να κρατά τον μικρό γιο του, ενώ δίπλα είναι και η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Δήμητρα Παρασκευοπούλου, μέχρι πρόσφατα εργαζόμενη στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και παλιότερα στην Δέλτα Τηλεόραση. 

Οι δυο τους είναι μερικοί από τους Θρακιώτες που βρίσκονται στην Σλοβενία και συμπαραστέκονται από κοντά στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, καθώς όπως έχουν ανακοινώσει οι ίδιοι οι “Πελαργοί”, ανάμεσα στα 42 μέλη τους που ταξίδεψαν από την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα είναι οπαδοί από τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Κομοτηνή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε για ένα ακόμα αγώνα… χλιαρά, αλλά βρήκε ρυθμό στην επανάληψη και καθάρισε το ματς σχετικά εύκολα. Περπέρογλου, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης και Παπανικολάου πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ανησυχία όμως προκαλεί το διάστρεμμα του Σπανούλη, που αποχώρισε λαβωμένος από το γήπεδο.

Η Ελλάδα την Παρασκευή έχει ρεπό και το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί ο αγώνας με την Τουρκία. Πάντως, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ και την δεύτερη ημέρα του. Και αν στην πρεμιέρα προκάλεσε αίσθηση η ήττα των Τούρκων από την Φινλανδία, στην δεύτερη η βόμβα ήταν η ήττα της Ισπανίας από την Σλοβενία.