Στις φυλακές Κομοτηνής ο πρόεδρος του ιστορικού ΑΟΞ (;!)

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Δεν επιβεβαιώνονται από δικαστικές πηγές οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από τον “Μαχητή” ότι οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής ο πρόεδρος του ΑΟΞ Παναγιώτης Σιδέρης. Ωστόσο δεν διαψεύδεται η πληροφορία της σύλληψής του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σιδέρης συνελήφθη διότι παραβίασε την υποχρέωσή του να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης και να δίνει παρόν, επειδή είναι υπόδικος για σοβαρό ποινικό αδίκημα που εκκρεμεί σε βάρος του για την γνωστή υπόθεση στην πρώην κοινότητα Πηγαδίων όπου ήταν Γραμματέας. Μάλιστα, οι πληροφορίες του “Μαχητή” αναφέρουν οτι ο Πρόεδρος του ΑΟΞ απο τον Φεβρουαρίου 2013 είχε να εμφανιστεί ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος αδιαφορώντας για την υποχρέωσή του να τηρήσει την δικαστική απόφαση.

Ο Παναγιώτης Σιδέρης συνελήφθη απο τα αστυνομικά όργανα την περασμένη Παρασκευή σε καφενείο της οδό Βασ. Σοφίας, διότι παραβίασε περισσότερες απο τρεις φορές την υποχρέωσή του να δίνει παρόν στο αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης και εκρατείτο μέχρι και σήμερα στα κρατητήρια της ασφάλειας για να περάσει αυτόφωρο. “Τελικά επειδή ήταν υπότροπος με απόφαση της Εισαγγελικής Αρχής αποφασίστηκε σήμερα η προφυλάκισή του στις φυλακές Κομοτηνής μέχρι να οριστεί δικάσιμος για την υπόθεσή του”, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας αναφέρουν πάντως οτι τον  Παναγιώτη Σιδέρη επισκέφθηκε στα κρατητήρια ο δικηγόρος του Στέργιος Γιαλάογλου, προκειμένου να του εκφράσει και τις απορίες του γιατί χωρίς ουσιώδη λόγο, προέβη στην παραβίαση της υποχρέωσής του να παρουσιάζεται κανονικά στο Αστυνομικό Τμήμα όπως ορίζει ο Νόμος. “Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Παναγιώτης Σιδέρης θα κρατηθεί ως κρατούμενος στις φυλακές Κομοτηνής έως ότου το Εφετείο Κομοτηνής βγάλει βούλευμα για να προχωρήσει η δίκη, γεγονός που δεν αναμένεται να γίνει πριν περάσει τουλάχιστον ένας μήνας”, τονίζεται στο ρεπορτάζ. 

Την ίδια ώρα πάντως “τα ερωτηματικά παραμένουν, τόσο ως προς την στάση των Παλαιμάχων, όσο και του Δήμου Ξάνθης, για το γνωστό θέμα διαχείρισης του γηπέδου του ΑΟΞ που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον αθλητικό κόσμο του Νομού”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα ωστόσο με νεώτερη ανάρτηση του ιδίου μπλογκ, τελικά δεν μεταφέρθηκε στις φυλακές Κομοτηνής αλλά θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα κρατούμενος στα κρατητήρια της αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης μέχρι την έκδοση βουλεύματος από το Εφετείο Θράκης ο υπόδικος Πρόεδρος του ΑΟΞ Παναγιώτης Σιδέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει, ήδη τον επισκέφθηκαν την Δευτέρα στο κρατητήριο αθλητικοί παράγοντες επιχειρηματίες με τους οποίους συναλλάσεται και φίλοι του.

Στην συνέχεια, το ρεπορτάζ επισημαίνει: “Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν τα ερωτηματικά στην κοινή γνώμη, για το πως ο Δήμος Ξάνθης έδωσε το “ελευθέρας” στον υπόδικο Πρόεδρο του ΑΟΞ να διαχειρίζεται και να εισπράττει εν λευκώ αυτός τα χρήματα από μαγαζιά του γηπέδου του ΑΟΞ αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να τον «βοηθάει» στις δραστηριότητές του. Πρόσφατα μάλιστα ο Παναγιώτης Σιδέρης “εξεδίωξε” από τα γραφεία τους τον Σύλλογο Καπαδοκών Ν. Ξάνθης κλπ προκειμένου να νοικιάσει τον χώρο χωρίς δημοπρασία ή μια ανακοίνωση στον τύπο σε γνωστό επιχειρηματία, Μέλη του συλλόγου μάλιστα έχουν παράπονα και από τη στάση του Δημάρχου Ξάνθης, που τους υποσχέθηκε άλλο γραφείο στους ορόφους του γηπέδου  του ΑΟΞ, προκειμένου ο υπόδικος Πρόεδρος του ΑΟΞ να “διευκολυνθεί” στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες”.

 

Και το νεώτερο ρεπορτάζ του “Μαχητή” καταλήγει: “Εντύπωση παράλληλα εξακολουθεί και προκαλεί και η στάση Χατζημεστή και Παλαίμαχων στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και η στάση του Δήμου Ξάνθης και ιδιαίτερα της Πολεοδομίας του Δήμου Ξάνθης στις δραστηριότητες του Παναγιώτη Σιδέρη μέχρι σήμερα, παρά τις σοβαρές κατηγορίες που τον “βαραίνουν” στη γνωστή υπόθεση της πρώην κοινότητας Πηγαδίων αλλά και την «επιχειρηματική» του δράση με τα μαγαζιά του γηπέδου και το θράσσος του να υπερηφανεύεται για τις σχέσεις και διασυνδέσεις του με τοπικούς πολιτικούς αλλά και τον Δήμο Ξάνθης, γεγονός που τον ενθάρρυνε άλλωστε απο τον περασμένο Φλεβάρη να μην δίνει παρόν όπως είχε υποχρέωση στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης δύο φορές τον μήνα…”.