Μια νίκη και μια ήττα για τις μικρές ομάδες του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από Κομοτηνή; Γιάννης Κεσόπουλος

–  Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League να ξεκίνησε, όμως δεν ισχύει το ίδιο με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα Κ20 και Κ17 με αποτέλεσμα οι ομάδες του Πανθρακικού να προγραμματίσουν και να δώσουν φιλικά παιχνίδια ενόψει των υποχρεώσεων τους για το πρωτάθλημα της Super League. 

Στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που έδωσε η Κ20 του Πανθρακικού απέναντι στον ΠΑΟ Κοσμίου, ομάδα που θα εκπροσωπήσει το νομό Ροδόπης στη Γ’ Εθνική, γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1. Το τέρμα για τον Πανθρακικό σημείωσε ο Φώτης Γεωργιάδης.

Το παιχνίδι έδωσε στον προπονητή της ομάδας, Νίκο Μπαχαρίδη, να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα αλλά και να διαπιστώσει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μετά την λήξη του αγώνα ο προπονητής της Κ20 του Πανθρακικού δήλωσε: « Η προετοιμασία της ομάδας ήταν αρκετά καλή και όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Το μόνο μειονέκτημα ήταν τα λίγα φιλικά που δώσαμε καθώς δεν μπορέσαμε να βρούμε αντιπάλους (οι περισσότερες ομάδες ξεκινάνε αυτή την περίοδο) με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην έχουν αγώνες στα πόδια τους. Τις επόμενες δυο μέρες θα υπάρχει ρεπό για όλους ώστε να μπούμε στην πρεμιέρα ξεκούραστα ψυχικά και σωματικά.»

Φιλικό παιχνίδι έδωσε όμως και η Κ17 του Πανθρακικού αντιμετωπίζοντας τον Ορφέα Ξυλαγανής που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης κερδίζοντας με 3-2. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Γεμενετζή στην μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο δείχνοντας πως κάνουν πράξη αυτά που πραγματοποιούν καθημερινά στις προπονήσεις. Το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος (14-15 Σεπτεμβρίου) επιτρέπει στην Κ17 του Πανθρακικού να συνεχίσει τις προπονήσεις αλλά και τα φιλικά παιχνίδια ώστε να εμφανιστεί έτοιμη για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 2-0 με τέρματα που πέτυχαν Γιάννης Τσιτλαχίδης στο 30ο λεπτό και Βελή Χακάν στο 35ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ορφέα Ξυλαγανής ισοφάρισε για να δώσει την νίκη με 3-2 ο Γιάννης Χριστοφορίδης δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Επόμενα φιλικά για την Κ17 είναι την Τετάρτη απέναντι στον Αετό Μίσχο, την Πέμπτη με την Κ15 του Πανθρακικού και το Σάββατο στους Φιλίππους Καβάλας απέναντι στην ομώνυμη ομάδα.