Το ΑΣΕΑΔ δεν δικαίωσε την Ορεστιάδα. Χάθηκε μια μάχη, συνεχίζεται ο πόλεμος για την άνοδο στην Α1…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Όπως ήταν αναμενόμενο από νομικούς κύκλους, δεδομένης της ελλιπούς προετοιμασίας και του σχετικού φακέλου που κατατέθηκε, απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή της Ορεστιάδας κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας του περσινού πρωταθλήματος της Volley League από την ΕΣΑΠ. 

Παράλληλα, απορρίφθηκε και η σχετική προσφυγή απο τον Ηρακλή, που δεν ήθελε να υποβιβαστεί ως δωδέκατος και τελευταίος αλλά να επικυρωθεί η βαθμολογία με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να υποβιβαστεί μεν αλλά αποκλειστικά λόγω χρεών ως δέκατος στην βαθμολογία.

Αν συνέβαινε αυτό, τότε θα υποβιβάζονται κανονικά και ο Μίλωνας με τον Παναθηναϊκό ως οι δύο τελευταίες ομάδες στην κατηγορία συν ο Ηρακλής τρεις, οπότε θα δημιουργούνταν κενό και θα έπαιρνε την θέση του Ηρακλή η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 Ορεστιάδα. Τελικά ο Ηρακλής τοποθετήθηκε 12ος μετά την αναδρομική τιμωρία του και υποβιβάστηκε μαζί με τον Μίλωνα που ανέβηκε 11ος, ενώ σώθηκε ο Παναθηναϊκός που σκαρφάλωσε έτσι στην 10η θέση.

Βέβαια, η απόφαση αυτή του ΑΣΕΑΔ μοιάζει με μια πρώτη ήττα για την Ορεστιάδα, καθόλου όμως δεν αναιρεί το όνειρο της συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία, εφόσον βέβαια αποσυρθεί από το πρωτάθλημα η ΑΕΚ, όπως ξεκάθαρα ειπώθηκε στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες καλλιεργείται ένα κλίμα ότι η ΑΕΚ δεν θα καταθέσει εγγράφως την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα και η Volley League δεν θα την αντικαταστήσει, ακόμα και αν στην πράξη αποσυρθεί στην συνέχεια, στερώντας έτσι την δυνατότητα ανόδου από τον ΑΟΟ. Ιδωμεν…