Στα βάθη της Περσίας ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Αναχωρεί ομάδα του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για το Ιράν, όπου σκοπεύει να κατακτήσει τη 2η ψηλότερη κορυφής της χώρας, AlamKooh, και συγκεκριμένα τη βόρεια ορθοπλαγιά της, σε υψόμετρο 4.850 μέτρα.

Η βόρεια ορθοπλαγιά του AlamKooh, από το 1936 μέχρι τις μέρες μας χαρακτηρίζεται ως «οι Άλπεις της Ανατολής», αποτελείται από γρανίτη, και έχει υψομετρική διαφορά 850 μέτρα, από τα οποία τα 600 είναι σε κάθετο βράχο και τα υπόλοιπα σε μικτό πεδίο χιονιού, πάγου και βράχου.

Στόχος της ομάδας είναι η αναρρίχηση σε διαδρομές της ορθοπλαγιάς και αναβάσεις σε κορυφές της περιοχής. Προ της ανάβασης στο AlamKooh, θα προηγηθεί ανάβαση στο βουνό Damavand 5.671 μέτρα, το ψηλότερο στο Ιράν, για λόγους εγκλιματισμού.

Η αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί αεροπορικώς για Τεχεράνη. Η όλη προσπάθεια θα διαρκέσει 12 ημέρες. Την ομάδα αποτελούν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής: Αρχοντής Εξακοϊδης, Βαγγέλης Δήμζας, Φικρέτ Τσακήρ Μουσταφά, Κυριάκος Αγακίδης, Δημήτριος Λαγαμτζής, Σταμάτης Βλάχος, καθώς και ο Μπάμπης Μαρινίδης, μέλος του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου.