Ανακοίνωση – γρίφος: Tα γυρίζει η ΕΣΑΠ για ΑΕΚ; Αναμονή για Ορεστιάδα και Ερμογένη Ξάνθης…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–   Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΑΠ σχετικά με τις υποψηφιότητες στο νέο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ για να καλύψουν τη θέση της ΑΕΚ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά το άδειασμα της περασμένης εβδομάδας, τώρα η ΕΣΑΠ εμφανίζεται να στηρίζει την ΑΕΚ αναφέροντας πως δεν θα γίνει το παραμικρό εάν δεν στείλει η Ένωση την έγγραφη αποχώρηση από το πρωτάθλημα ενώ τονίζει επίσης πως η όποια απόφαση σε περίπτωση αντικατάστασης θα ληφθεί σε συνεννόηση με την ΕΟΠΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για τις υποψηφιότητες ομάδων στο πρωτάθλημα Volley League ΟΠΑΠ 2013-14:

«Τις τελευταίες ημέρες η ΕΣΑΠ γίνεται αποδέκτης αιτήσεων γνωστών και «αγνώστων» ομάδων απ΄ όλες τις κατηγορίες του ανδρικού βόλεϊ που ζητούν πληροφορίες για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ OΠΑΠ 2013-14.

Η ΕΣΑΠ ξεκαθαρίζει προς όλους ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μετά από συνεννόηση με την ΕΟΠΕ και μόνο εφόσον η ΑΕΚ θα αποστείλει προς την ΕΣΑΠ εγγράφως την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα όπως δηλώθηκε από τον εκπρόσωπο της στο Δ.Σ. της ΕΣΑΠ το Σάββατο 3 Αυγούστου».

Και εδώ έρχεται το ερώτημα προς την ΕΣΑΠ: Αν η ΑΕΚ ΔΕΝ στείλει και εγγράφως αυτά που είπε κατά το τελευταίο Δ.Σ τι θα γίνει;;; Γιατί μετά θα αρχίζουν τα ερωτήματα να είναι περισσότερα και σημαντικότερα…

Την ίδια ώρα η Ορεστιάδα είναι στο… περίμενε, όπως και μισή ντουζίνα άλλες ομάδες που έχουν αρχίσει δειλά – δειλά να εκδηλώνουν πρόθεση αντικατάστασης της ΑΕΚ, ενώ σε αναβρασμό βρίσκονται και στην Ξάνθη, μετά την αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι σε περίπτωση ανόδου της Ορεστιάδας, τότε πιθανότατα να συμπαρασυρθεί και ο Ερμογένης για να καλύψει το κενό του ΑΟΟ στην Α2, δημιουργώντας έτσι διπλό καλό για το θρακιώτικο βόλεϊ με την συμμετοχή μιας ακόμα ομάδας της περιοχής σε εθνικά πρωταθλήματα…