Αναχώρησαν όλοι πλην Μπανιώτη για την Μόσχα!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αναχώρησαν  τα μέλη της ελληνικής Εθνικής Ομάδας Στίβου για την Μόσχα, όπου από το Σάββατο (10/8) και έως τις 18 του μηνός θα διεξαχθεί το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ωστόσο ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης δεν βρέθηκε στο ραντεβού στο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπως οι άλλοι 16 συναθλητές του.

Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής θα μεταβεί στην Μόσχα μαζί με τον ποπονητή του Γιώργο Τσούγκο την Κυριακή 11/8, δυο ημέρες πριν τον πρωινό προκριματικό του ύψους. Αντιθέτως, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές έδωσαν το παρών στο αεροδρόμιο και πέταξαν για την Μόσχα, ανάμεσά τους και ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης που ταξιδεύει στη Μόσχα με στόχο τη συμμετοχή στον τελικό των 110 μ. εμπ.

«Στόχος είναι να φτάσω έως τον τελικό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το επίπεδο είναι υψηλό. Όμως είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως είμαι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. Το 13.34 δεν είναι το όριο μου. Νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να τρέξω ακόμη πιο κάτω. Σε αυτό το επίπεδο θα κυμανθούν και οι επιδόσεις για συμμετοχή στον τελικό», είπε ο δραμινός εμποδιστής πριν την αναχώρηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Είναι επιτυχία ότι 17 παιδιά πηγαίνουν στην Μόσχα για να αγωνιστούν στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. Ο καθένας από αυτούς θα κάνει το καλύτερο δυνατό, αισιοδοξώ για μια καλή εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας», ήταν τα λιτά και ουσιαστικά λόγια του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος εκτιμά πως οι αθλητές μας διαθέτουν τα εφόδια να σταθούν με αξιοπρέπεια.