Ατάκες Πανόπουλου για Ξάνθη, Ευρώπη αλλά και για το πρωτάθλημα: Αισθανόμαστε σαν… μακάκες!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  O Χρήστος Πανόπουλος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Arena και έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Μίλησε για το Ελληνικό πρωτάθλημα, για τους διαιτητές, φυσικά για την Ξάνθη, την ευρωπαϊκή πορεία της αλλά και… για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Η Ευρώπη δεν ήταν στο πρόγραμμα, βγήκαμε από καραμπόλα, η ομάδα που άξιζε να πάει ήτανε ο ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να μην ήμασταν στο βαθμό ετοιμότητας που θα θέλαμε. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΣ δεν πήρε άδεια να παίξει στην Ευρώπη αλλά στο  Ελληνικό πρωτάθλημα πήρε άδεια κανονικά. Αντιμετωπίσαμε την Λίντφιλντ με ενάμισι φιλικό παιχνίδι, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι καλά και όλος ο προγραμματισμός μας πήγε στον αέρα. Πάντως θα είμαστε έτοιμοι για το Ελληνικό πρωτάθλημα, είναι μακρύ φέτος οπότε υπάρχει χρόνος.

Τα πράγματα είναι απλά, εγώ έχω ένα συγκεκριμένο μπάτζετ για μεταγραφές και δεν το υπερβαίνω γιατί έχω να πληρώσω όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Η προσφορά που κάνω είναι αυτά που μπορώ να δώσω, πολλοί παίκτες δεν δέχονται και πηγαίνουν σε άλλες ομάδες οι οποίες τους υπόσχονται παραπάνω αλλά στο τέλος δεν μπορούν να τους δώσουν. Είναι δίκαιο αυτό; Αυτές οι ομάδες ενισχύθηκαν με ποιοτικούς παίκτες που θα μπορούσαν να ανήκουν σε μας αλλά πήγαν αλλού όπου τελικά οι ομάδες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν οικονομικά, έτσι το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό. Οι άλλες ομάδες κάνουν υπέρβαση χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν.

Όσο για το πώς αισθάνονται οι υπόλοιπες ομάδες με αυτό; Η απάντηση του Χρήστου Πανόπουλου ήταν αφοπλιστική: «Αισθανόμαστε “μακάκες” εμείς».

Για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει προσφυγή στην Ξάνθη, σχολίασε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ποτέ προσφυγή στην ομάδα και αυτό σημαίνει πολλά, σημαίνει ότι πάντα δίνουμε αυτά που μπορούμε και τίποτα παραπάνω, όπου και αν παίξει η Ξάνθη θα έχει καλή εικόνα, ακόμα και στην Γ εθνική».

Για την ΕΠΟ είπε: «Η ΕΠΟ έχει μια ηθική υποχρέωση προς τον κόσμο και τους φιλάθλους που παρακολουθούν και στηρίζουν το Ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πει ποιες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στην Ευρώπη, και πρέπει να το ξέρουν από την αρχή, πρέπει να λέγονται αλήθειες γιατί σε οποιοδήποτε άλλη περίπτωση υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος».

Για τους πίνακες διαιτητών που παρέμειναν οι ίδιοι: «Ίσως πέρσι να είχαμε διαιτησίες καλύτερες από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έχω καθαρή εικόνα για να πω κάτι τέτοιο ξεκάθαρα». Ειδικά για την διαιτησία του τελικού κυπέλλου, είπε: «Ήτανε μια πολύ ατυχής διαιτησία , πιστεύω ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ.Μαρινάκης δεν θα ήθελα να υπάρχει τέτοια διαιτησία, πολλές φορές οι διαιτητές ευνοούν τις μεγάλες ομάδες και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό».

Τέλος, για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Πανόπουλος είπε: «Με τις μέχρι τώρα κινήσεις φαίνεται ότι μόνο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε χτυπήσει τον Ολυμπιακό, έχει κάνει καλές κινήσεις και λογικά θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, από αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα μόνο ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού.

Καλώ και εγώ από την μεριά μου όλο τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ του Άρη και του Ηρακλή να σταθούν κοντά στις ομάδες τους αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Το ποδόσφαιρο μπορεί να δώσει μια διαφορετική νότα και με την βοήθεια όλων ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο την φετινή χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here