Σκάνδαλο στην Τουρκί! Ντοπέ 31 αθλητές στίβου στην Τουρκία

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Σάλο έχουν προκαλέσει στην Τουρκία οι αποκαλύψεις που θέλουν 31 αθλητές του στίβου να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να τιμωρήσει τος 31 αθλητές και να τους αφήσει εκτός δράσης για δύο χρόνια, με ορισμένους να είχαν αποκλειστεί από την αποστολή της χώρας για τους Μεσογειακούς αγώνες αλλά και τέθηκαν εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο της Μόσχας που αρχίζει στις 10 Αυγούστου. Στους 31 αθλητές συμπεριλαμβάνεται ο αργυρός ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο σφυροβόλος Ερσέφ Απάκ (φωτο), αλλά και δύο ακόμα μέλη της τουρκικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Η ομοσπονδία στίβου της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 31 αθλητών χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για την παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ή ημερομηνίες που λήφθηκαν τα δείγματα τα οποία ήταν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες. Μετά από τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε την παραίτησή του. Το πλήγμα πάντως είναι μεγάλο, όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε παραμονές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου της Μόσχας αλλά και γιατί σε ένα μήνα οι αθάνατοι θα ψηφίσουν ποια πόλη ια φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 με την Κωνσταντινούπολη να μην είναι πλέον, μετά τα απανωτά πλήγματα του τελευταίου διμήνου, το πρώτο φαβορί…