Ανέβηκε στην Β’ Εθνική η ομάδα που κέρδισε ο ΚΟΞ!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η Αναγέννηση Λαμίας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στην υδατοσφαίριση, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, τον Άθω Χαλκιδικής με 8-7. Την 3η θέση κατέκτησε η ΑΕ Χαϊδαρίου, η ομάδα δηλαδή που κέρδισε στην πρεμιέρα της Παρασκευής ο ΚΟΞ, που επιβλήθηκε με 14-7 του Αλέξανδρου Συκεών στον μικρό τελικό.

Και οι τέσσερις αυτές πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης έχουν ανέβει από το Σάββατο στην Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών, ενώ ο αγώνας ΝΑΟ Πόρτο Ράφτη – ΠΕΚΕ Βροντάδου για την 5η-6η θέση δεν έγινε καθώς δεν είχε νόημα να διεξαχθεί. Στους δυο ημιτελικούς που είχαν γίνει το πρωί: Άθως Χαλκιδικής – ΑΕ Χαϊδαρίου 14-7, Αλέξανδρος Συκεών – Αναγέννηση Λαμίας 9-16.

Οι Άθως Χαλκιδικής και Αναγέννηση Λαμίας είχαν πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και κατά συνέπεια την άνοδο στην Β’ Εθνική από τον Α’ όμιλο και οι Αλέξανδρος Συκεών και ΑΕ Χαϊδαρίου από τον Β’ όμιλο, στον οποίο συμμετείχε και η ομάδα της Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΟΞ είχε κερδίσει στην πρεμιέρα της Παρασκευής την ΑΕ Χαϊδαρίου. Ωστόσο το Σάββατο ηττήθηκε με 8-7 τον Αλέξανδρο Συκεών και με 12-6 από την ΠΕΚΕ Βροντάδου Χίου. Ετσι, σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα (ΑΕ Χαϊδαρίου – ΠΕΚΕ Βροντάδου 11-11, ΑΕ Χαϊδαρίου – Αλέξανδρος Συκεών 15-8) ο ΚΟΞ έμεινε δυστυχώς στην τέταρτη και τελευταία θέση της βαθμολογίας του Β’ Ομίλου με μόλις τους τρεις βαθμούς της νίκης της πρεμιέρας επί της ΑΕ Χαϊδαρίου.

Η τελική βαθμολογία του Β’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής:

1. Αλέξανδρος Συκεών 6
2. ΑΕ Χαϊδαρίου 4
……………………………………….
3. ΠΕΚΕ Βροντάδου 4
4. ΚΟ Ξάνθης 3

Ετσι ο Αλέξανδρος Συκεών και η ΑΕ Χαϊδαρίου προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης και παράλληλα πήραν την άνοδο στην Β’ Εθνική. Και δυστυχώς ο ΚΟΞ έμεινε τελευταίος, αν και η μόνη νίκη που πέτυχε στην πρεμιέρα ήταν επί της ομάδας που όχι μόνο ανέβηκε αλλά και κατέκτησε την τρίτη θέση στο ορωτάθλημα της Γ Εθνικής Ανδρών, κάτι που αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στην θέση της.

Όσο για την τελική βαθμολογία του Α’ Ομίλου:

1. Άθως Χαλκιδικής 7
2. Αναγέννηση Λαμίας 7
………………………………………….
3. Πόρτο Ράφτη 3
4. Πύρρος Ιωαννίνων 0