Δηλώσεις παικτών της Ξάνθης μια μέρα πριν την ευρωπαϊκή πρόκληση

Αποστολή στο Μπέλφαστ: Δημήτρης Καλτέκης

–  Λίγο μετά τις τρεις ώρα Ελλάδος έφτασε ο Νίκος Καραγεωργίου και οι παίκτες του στο ξενοδοχείο Ramada Plaza, όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Ξάνθης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Λίνφιλντ.

Νωρίτερα, ο Νίκος Καραγεωργίου σε δηλώσεις του είχε έπισημάνει ότι έχει την πίστη πως οι παίκτες του μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. «Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν είναι το καλύτερο. Μας άφησε πικρή γεύση. Είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας και να πάρουμε την πρόκριση και αυτό το πιστεύουμε όλοι. Η Λίνφλιντ είναι ομάδα που τη χαρακτηρίζει ο αμυντικός τρόπος λειτουργίας, αλλά δεν έχει επιθετικά και τεχνικά χαρίσματα. Στο πρώτο παιχνίδι χάναμε χρόνο παίζοντας από τα πλάγια, τώρα θα πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα και με κάθετες πάσες για να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα και να πετύχουμε το σκορ που θέλουμε. Ένα γρήγορο γκολ θα ήταν ότι καλύτερο για εμάς». 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Μαρσελίνιο, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη του πρώτου αγώνα. «Θα πάρουμε την πρόκριση το πιστεύουμε όλοι. Είναι δύσκολο το ξέρουμε. Η αντίπαλη ομάδα είναι πολύ αμυντική και θα πρέπει να ανοίξουμε την άμυνά της, είτε από τα πλάγια είτε κάθετα. Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε στην Ξάνθη, που δεν καταφέραμε να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση από την πλευρά μας». 

Από την πλευρά του, να κάνουν πράξη τα όσα δούλεψαν την εβδομάδα που πέρασε επισήμανε ο Νικολά Μαρίν. «Όλοι πιστεύουμε στη νίκη και στην πρόκριση. Χρειάζεται διαφορετική νοοτροπία στον επαναληπτικό από αυτή που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι και άλλο τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να ποντάρουμε στην τακτική, είναι κάτι που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε και είμαστε σίγουροι για αυτό. Αρκεί να βγάζουμε τη μπάλα γρήγορα από την άμυνά μας και να κάνουμε με σωστό τρόπο της επιθέσεις. Θέλουμε να χαρίσουμε την πρόκριση στην πόλη της Ξάνθης».