Θρακιώτικο ενδιαφέρον για την κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων χαντμπολ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους οκτώ εκπροσώπους της Ελλάδας στα Κύπελλα Ευρώπης του χάντμπολ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας για όλους τους γύρους σε άνδρες και γυναίκες.

Η εν λόγω κλήρωση θα έχει θρακιώτικο ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του πρωταθλητή Ελλάδας στις γυναίκες ΠΑΟΚ όπου μετέχει η ξανθιώτισσα Ελένη Προκοπίδου αλλά και της Κυπελλούχου Ελλάδας Νέας Ιωνίας, στην οποία θα αγωνίζεται πλέον η Αλεξανδρουπολίτισσα τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου.

Η αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει υποψήφιες αντιπάλους τις Οντένσε (Δανία), Ζαγκόντινα (Σερβία), Γκοροντίτσανκα (Λευκορωσία) και άλλες 5 ομάδες που θα γίνουν γνωστές μετά το τέλος των προκριματικών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού θα έχουν αποκλειστεί, έχοντας κατακτήσει την 4η θέση στον όμιλο τους.

Στον 2ο γύρο του EHF cup γυναικών συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Ορμή Λουξ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας συμπεριλήφθηκε στο γκρουπ των ισχυρών, ενώ η Ορμή Λουξ στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, άρα υπάρχει η πιθανότητα ελληνικού «εμφυλίου», όπως συνέβη πέρσι στους άνδρες στο ίδιο ευρωπαϊκό κύπελλο με Διομήδη και ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά αποφεύγει σίγουρα τις Λέβαγκερ (Νορβηγία), Καρπάτι (Ουκρανία), Βοκ (Ολλανδία), Γκόμελ (Λευκορωσία), Αντβέρπ (Βέλγιο), Φραμ (Ισλανδία), Ντουντελάντζ (Λουξεμβούργο), Καστριότι (Κόσοβο), Χερτζέλιγια (Ισραήλ), οι παραπάνω ομάδες είναι πιθανοί αντίπαλοι της ομάδας της Πάτρας, η οποία και αποφεύγει με την σειρά της τις Μόσταρ (Βοσνία), Μοστ (Τσεχία), Μιχάλοβτσε (Σλοβακία), Σάμομπορ (Κροατία), Ετάρ (Βουλγαρία), Ολύμπια (Αγγλία), Ζαλγκίρις (Λιθουανία), Κολέγιο Μπάρος (Πορτογαλία), Βίσε (Βέλγιο), οι οποίες είναι ταυτόχρονα πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ της Ξανθιώτισσας Προκοπίδου.