Τιμωρούν τον Κασαμπαλή επειδή έπαιξε μπιτς βόλεϊ στην Αγία Παρασκευή!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του, το απόγευμα της Δευτέρας, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ. Αποφάσισε να κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον όσων παικτών λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ που δεν εγκρίνει η ίδια!!!

Μάλιστα, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρει επί λέξει ως πρώτη – πρώτη απόφαση: “Παραπέμφθηκαν στη δικαστική επιτροπή της Ομοσπονδίας οι αθλητές που συμμετείχαν σε μη εγκεκριμένα από την ΕΟΠΕ τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Η ΕΟΠΕ υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους αθλητές-τριες να ενημερώνονται για το ποια τουρνουά έχουν σχετική έγκριση από την ειδική ενότητα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (Beach Volley/Διοργανώσεις/2013/Εγκεκριμένες Διοργανώσεις).

Όποιος ανατρέξει στην συγκεκριμένη ειδική ενότητα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, θα διαπιστώσει ότι κανένα από τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διοργανώθηκαν ή που πρόκειται να διοργανωθούν φέτος στην Θράκη, δεν τελεί υπό την έγκριση της Ομοσπονδίας (με εξαίρεση προφανώς το Όπεν της μεθεπόμενης εβδομάδας που υπάρχει στην κεντρική της σελίδα). Κατά συνέπεια, όσοι αθλητές έκαναν ήδη το… λάθος να παίξουν μπιτς βόλεϊ, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή και του Εξωτερικού, κινδυνεύουνε με… τιμωρία, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανκοίνωβσε η ΕΟΠΕ.

Αν και ονόματα δεν αναφέρθηκαν, η καμπάνα στην περιοχή μας χτυπάει πρωτίστως για όσους αγωνίστηκαν στα δύο πρώτα ερασιτεχνικά τουρνουά που έγιναν με χορηγία της Lipton στα μπιτς μπαρ “Σαγιονάρα” και “Μπούσουλας” της Αγίας Παρασκευής και των Δικέλλων αντίστοιχα. Και αν για το τελευταίο που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο φροντίσαμε να μην αναφέρουμε συμμετέχοντες και αποτελέσματα, για το προ δεκαημέρου τουρνουά της Αγίας Παρασκευής είναι πλέον γνωστό ότι μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν οι Σταύρος Κασαμπαλής και Άνθιμος Κεσκινης που κατέκτησαν το τουρνουά στους άνδρες, ενώ ο πρώτος αναδείχθηκε νικητής και στο μεικτό.

Με βάση λοιπόν την πρωτοφανή απόφαση των διοικούντων της ΕΟΠΕ, που εκτιμούν προφανώς ότι το καλοκαιρινό άθλημα του μπιτς βόλεϊ είναι… ιδιοκτησία τους και αν τολμήσει να το παίξει κάποιος αθλητής χωρίς την έγκρισή τους κινδυνεύει με… τιμωρία, οι δύο νεαροί παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κινδυνεύουν. Μάλιστα, πάντα με βάση την απόφαση της ΕΟΠΕ, ήδη έχουν παραπεμφθεί “στην δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας”. Πάνε δηλαδή σαν… κατηγορούμενοι, λες και έχουν κάνει κανένα έγκλημα, αφού ούτε καν πειθαρχική δεν αποκαλείται η συγκεκριμένη επιτροπή από την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σταύρος Κασαμπαλής δεν είναι ένας απλός παίκτης, που πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αλλά είναι διεθνής με την Εθνική Εφήβων. Τι θα κάνει λοιπόν η ΕΟΠΕ; Θα τον τιμωρήσει και θα τον αποκλείσει από την Εθνική Ομάδα, όπως έκανε πχ με τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών Νίκο Ρουμελιώτη, επειδή τόλμησε το αυτονότητο, να παίξει δηλαδή μπιτς βόλεϊ σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά που διεξήχθη σε μια παραλία της πατρίδας του;

Και ξέρετε ποιο είναι το παράλογο της όλης ιστορίας; Την ώρα που έπαιζε ο Κασαμπαλής και οι υπόλοιποι στην Αγία Παρασκευή (γιατί δεν έπαιζε μόνος του, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε), διεξαγόταν επίσης στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην πλαζ του ΕΟΤ άλλο ένα ωραίο τουρνουά μπιτς βόλεϊ με συμμετοχή ομάδων κορασίδων και παγκορασίδων από όλον τον Έβρο, το οποίο διοργάνωσε η Λέσχη Πετοσφαίρισης υπό την αιγίδα της ΕΣΠΕ Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας. Η ΕΣΠΕ υποτίθεται ότι είναι παράρτημα της ΕΟΠΕ στην περιοχή, αλλά παρόλα αυτά το συγκεκριμένο τουρνουά δεν περιλαμβάνεται στην λίστα με τα επίσημα και εγκεκριμένα που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΟΠΕ.

Τι θα κάνουν λοιπόν τώρα οι κύριοι της διοίκησης της Ομοσπονδίας; Θα τιμωρήσουν και τα μικρά κοριτσάκια, που με τόση χαρά πήγαν και έπαιξαν στην άμμο της Αλεξανδρούπολης και τα οποία μάλιστα βράβευσε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της ΕΣΠΕ Θράκης – Ανατολικής Μακεδονίας, δηλαδή ο άτυπος εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ στην περιοχή μας;

Συγνώμη κύριοι, αλλά το μπιτς βόλεϊ είναι ένα άθλημα καλοκαιρινό, που δεν αποτελεί ιδιοκτησιακό καθεστώς κανενός. Ανήκει σε όλον τον κόσμο και οφείλετε να αναζητήσετε τρόπους για να παίζεται σε κάθε παραλία, σε κάθε αμμουδιά. Οι τιμωρίες αθλητών – και δη νεαρών αγοριών και κοριτσιών – που φέρονται να είναι έτοιμοι να τους επιβάλουν οι παράγοντες της ΕΟΠΕ επειδή “τόλμησαν” να λάβουν μέρος σε τουρνουά που δεν είναι της αρεσκείας τους, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και μόνο πρόοδο στο άθλημα δεν θα φέρουν…