Όσα έγιναν στο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

Με αρκετές συμμετοχές, ανταγωνισμό και ικανοποιητικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος παμπαίδων( Δ1 και Δ2) – παγκορασίδων(Δ1 και Δ2). Μια διοργάνωση που έγινε στο υπό εκτέλεση εργασιών – και υπό συνθήκες καύσωνα, αφού κλιματισμός δεν υπάρχει – κλειστό γυμναστήριο της πόλης το Σάββατο, διοργανώθηκε από την Ενόργανη Γυμναστική Ομοσπονδία και είχε την στήριξη του Αθλητικού Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης και του Δήμου.

Απονομή είχε μόνο στο σύνθετο ατομικό οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία.

Για την ιστορία στους παμπαίδες Δ1 το κύπελλο το πήρε ο αθλητής του Α.Ο.Ε.Γ.Α. Κυριάκος Μπαμπλής, 2η θέση ο αθλητής του Α.Ο. Διαγόρα Αμπελοκήπων Δημήτρης  Παπουτσής και 3η θέση ο αθλητής του Α.Ο.Ε.Γ.Α. Αλέξανδρος ΜαργΚαριάν.

Για τους παμπαίδες Δ2 οι αθλητές του Α.Ο.Ε.Γ.Α. Γιώργος Κελεσίδης και του Α.Ο. Διαγόρα Αμπελοκήπων Γρηγόρης Κοσμίδης ισοβάθμησαν στην 1η θέση και την 3η θέση κατέλαβε ο αθλητής του Διαγόρα Στέφανος Σαριμπεκίδης.

Στις παγκορασίδες Δ1 την 1η θέση κατέλαβε η αθλήτρια του Διαγόρα Χρύσα Μπαλάμη, την 2η θέση η αθλήτρια του Αίαντα Α. Παπαχαραλάμπους και την 3η θέση η αθλήτρια του ίδιου συλλόγου Αλ. Βαβατσιούλα.

Για τις παγκορασίδες Δ2 οι αθλήτριες του Αίαντα Θερμαϊκού κατέλαβαν την 1η θέση η Κωνσταντίνα Λιβύζου, την 2η θέση η Αθ. Ντάσκα και την 3η θέση η Φρ. Κόντρα.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως μετά από πολλά χρόνια επαναενεργοποιήθηκε  το Κυπέλλο Ελλάδος Ε.Γ.Ο. ένας θεσμός που δίνει την δυνατότητα να συναντηθούν οι πρώτοι/ες στην κατάταξη της βαθμολογίας στην τελική φάση των περιφερειών τους και να αγωνιστούν μεταξύ τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Την Κυριακή 23/06/13 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης η τελική επίδειξη όλων τμημάτων του Α.Ο.Ε.Γ.Α. 120 παιδάκια έδειξαν τις αρετές και ικανότητες τους μπροστά στο κατάμεστο κλειστό στάδιο της πόλης του Έβρου γεμίζοντας με αισιοδοξία τους ιθύνοντες του συλλόγου για το μέλλον της γυμναστικής στην ακριτική περιοχή μας.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα μέσα δουλειάς που υπάρχουν οι προπονητές και η διοίκηση του ΑΟΕΓΑ, κατάφεραν να αποδείξουν πως αν είχαν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που έχουν τα κέντρα υψηλού αθλητισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα κατάφερναν πολύ περισσότερα επιτεύγματα στον χώρο της γυμναστικής. Θα πρέπει να τονίσουμε πως για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενόργανης γυμναστικής στην Αλεξανδρούπολη χρειάζεται να μεταφερθούν τα όργανα, από Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος μεταφοράς.