Αλλαξαν οι όμιλοι στο Παγκόσμιο Βετεράνων! Οι νέοι αντίπαλοι της ΑΕ Κομοτηνής και της Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η ακύρωση της συμμετοχής της ομάδας της Τουρκίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων της Θεσσαλονίκης προκάλεσε ανακατατάξεις στους προκριματικούς ομίλους όπου μετέχουν οι ομάδες της Ξάνθης και της ΑΕ Κομοτηνής, για ηλικίες άνω των 40 ετών.

Αρχικά η ομάδα της Κομοτηνής είχε κληρωθεί να αγωνιστεί με ομάδες από τη Σερβία και την Τουρκία, αλλά μετά την αποχώρηση της τελευταίας, θα αντιμετωπίσει την Α΄ Ομάδα της Θεσσαλονίκης, την Λετονία και την Βενεζουέλα στον τέταρτο όμιλο.

Η αποχώρηση των Τούρκων προκάλεσε όμως ανακατατάξεις και στον τρίτο όμιλο όπου μετέχει η Ξάνθη, αφού πέρα από την Ιταλία και την Γερμανία, προστέθηκε και η ομάδα της Σερβίας που απαρτίζεται από παλαίμαχους παίκτες με καταγωγή από την Βοϊβοντίνα και το Νόβισαντ.

Οι δύο πρώτοι όμιλοι παρέμειναν ως είχαν, καθώς ήδη απαρτίζονταν από τέσσερις ομάδες. Ουσιαστικά δηλαδή, αντί να έχουμε πέντε ομίλους, δύο των τεσσάρων ομάδων και τρεις των τριών, η αποχώρηση της Τουρκίας οδήγησε στην δημιουργία τεσσάρων ομίλων από τέσσερις ομάδες.

Οι τέσσερις όμιλοι της κατηγορίας +40 ετών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παλαιμάχων έχουν πλέον ως εξής:
1ος όμιλος: Εθνική Ομάδα Βετεράνων Πουέρτο Ρίκο, UD Κιέβου Ουκρανίας, Β’ Ομάδα Θεσσαλονίκης, Βετεράνοι Μποκοτά Κολομβίας
2ος όμιλος: Βετεράνοι Μαυροβουνίου, Ντονγκας Ουκρανίας, Ομάδα Γ’ Θεσσαλονίκης, Βετεράνοι Σλάτορογκ Λάσκο Σλοβενίας
3ος όμιλος: Εθνική Ομάδα Βετεράνων Ιταλίας, Εθνική Ομάδα Βετεράνων Γερμανίας, Βετεράνοι Ξάνθης, Βετεράνοι από Βοϊβοντίνα και Νόβισαντ Σερβίας
4ος όμιλος: UBV Βενεζουέλας, Μπαρονς Λετονίας, Ομάδα Α’ Θεσσαλονίκης, Βετεράνοι ΑΕ Κομοτηνής