Ο Δ. Παναγιωτόπουλος της Ασπίδας Ξάνθης σχολιάζει την… (σ)κούπα του Παναθηναϊκού

Λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων, το ThrakiSportS πρόλαβε και μετέφερε την ανάλυση του προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκη Φωτεινάκη για τον τρίτο και τελευταίο τελικό μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όχι όμως και αυτήν του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου της Ασπίδας Ξάνθης. Δυστυχώς το άρθρο γράφτηκε την επομένη, όταν ήταν σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση.

Μπορεί να έχουν περάσει κάποιες μέρες, αλλά φυσικά η άποψη του προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΣΑΣΑΜΑΘ φέτος έχει την αξία του. Άλλωστε, μόλις το βράδυ της Κυριακής έγινε η απονομή, οπότε υπάρχει και η σχετική επικαιρότητα να για δημοσιευθεί, έστω και με μικρή καθυστέρηση. Το κείμενο του Δ. Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:

Είναι κατάντια για το ελληνικό μπάσκετ αυτά που γίνονται στα γήπεδα τολμώ να πω όχι από μπασκετικούς φιλάθλους ,αλλά απ’ αυτούς του ποδοσφαίρου.
Θέλω να κρατήσω την παλικαρίσια στάση των Χάινς, Λο, Μπαρτζώκα που έδειξαν ότι πάνω απ’ όλα είναι αθλητές με ήθος και αξιοπρέπεια. Όταν αγωνίζεσαι υπάρχει και η ήττα. Αυτό δυστυχώς δεν μπορούν να το καταλάβουν οι οπαδοί γιατί απλά το 90 τοις εκατό δεν ίδρωσε ποτέ καμιά φανέλα. oι παίκτες μεταξύ τους είναι φίλοι. Γιατί ξέρουν τι θυσίες και τι κούραση σωματική και ψυχική έχουν.
‘Όσον αφορά το παιχνίδι δικαία ο ΠΑΟ πηρέ το πρωτάθλημα, ήταν καλύτερος στη σειρά των αγώνων. Μάλιστα στο τρίτο κατάφερε να επικρατήσει με υψηλό σκορ, κάτι που δεν τον ευνοούσε. Ευτύχησε να έχει επιθετικά σε μεγάλη μέρα τους “παλιούς” Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη και τους Λασμε, Γκιστ και Κάρι. Προσωπικά περίμενα την αντίδραση του Ολυμπιακού που ποτέ δεν ήρθε.
Αξίζουν πολλά μπράβο στον Πεδουλάκη που το καλοκαίρι ανέλαβε μια ομάδα με 2 παίκτες (Διαμαντίδη – Τσαρταρή) με το μικρότερο μπάτζετ των τελευταίων 15 χρόνων, στη θέση του απόλυτου άρχοντα της προπονητικής Ζοτς και κατάφερε να κάνει το νταμπλ.