Οι προπονητές ΓΑΣ Κομοτηνή και Ασπίδας Ξάνθης κρίνουν την κλήρωση

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με δεδομένη την κλήρωση που έγινε για την κατάρτιση των ομίλων του επόμενου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με βάση την οποία στον όμιλο των ομάδων της Θράκης προστέθηκαν επτά από τις οκτώ ομάδες της Θεσσαλονίκης, το ThrakiSportS απευθύνθηκε στους προπονητές.

Ρώτησε λοιπόν τον Τάκη Φωτεινάκη του ΓΑΣ Κομοτηνή και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο της νεοφώτιστης Ασπίδας Ξάνθης, πόσο δύσκολο κάνει τον όμιλο η προσθήκη των συγκεκριμένων επτά ομάδων της συμπρωτεύουσας.

Ο Τάκης Φωτεινάκης δήλωσε στο ThrakiSportS: «Η προσθήκη συνολικά άλλων 7 ομάδων από την πόλη της Θεσσαλονίκης στον όμιλο της ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ενδυναμώνει πολύ τον όμιλο,  κάνοντας τον πολύ ανταγωνιστικό και κάτω από προϋποθέσεις περισσότερο αμφίρροπο. Αρκεί μια ματιά στις ομάδες από την Θεσσαλονίκη που ήρθαν στον όμιλο μας και θα διαπιστώσουμε ότι οι 3 (ΜΕΝΤ, Ιωνικός Ιωνίας και Ανατόλια) προέρχονται από την Β΄ Εθνική κατηγορία από όπου έπεσαν, ενώ οι υπόλοιπες είτε αγωνίστηκαν στον όμιλο μας πέρσι (Μαντουλίδης και Μακεδονικός), είτε ανέβηκαν από την ΕΚΑΣΘ (ΠΣ Ευκαρπίας και Ζέφυρος). Παραδοσιακά θα λέγαμε ότι υπάρχουν κάθε χρόνο 3-4 ομάδες από τη Θεσσαλονίκη που εμφανίζονται αρκετά δυνατές και αφού στον όμιλο της ομάδας μου τοποθετούνται σχεδόν όλες τότε φυσικό είναι να αναμένεται πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης παναγιωτόπουλος της Ασπίδας Ξάνθης είπε στο ThrakiSportS: «Για μας που είμαστε νεοφώτιστη ομάδα τα πράγματα θα ήταν δύσκολα σε κάθε περίπτωση. Ένας λόγος ακόμη ότι οι παίκτες μας είναι πολύ μικροί σε ηλικία και άπειροι σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Έχουμε βεβαία τον ενθουσιασμό και την διψά για διάκριση αλλά δεν νομίζω να φτάνει. Θα πρέπει να ενισχυθούμε με 2-3 έμπειρους αθλητές για να πετύχουμε την παραμονή».