Κρίσιμο το 24ωρο για τον Κιλιγκαρίδη. Οξεία λευχαιμία η διάγνωση…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε πολύ σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της πολωνικής πόλης Μπίντγκος ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης.

Ο πρωταθλητής του κανόε/καγιάκ, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τις προηγούμενες ώρες, δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και οι πιθανότητες να βγει νικητής από τη δύσκολη περιπέτεια που περνάει είναι, όπως λέγεται, μοιρασμένες.

Οι γιατροί υπέβαλαν τον 37χρονο “θρακιώτη” αθλητή σε εξετάσεις στο νοσοκομείο του Μπίντγκοζ και διέγνωσαν οξεία λευχαιμία. Μάλιστα οι πληροφορίες που φτάνουν από την Πολωνία αναφέρουν ότι οι γιατροί θεωρούν εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο 24ωρο.

Τα χέρια των γιατρών, που από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν την περίπτωσή του, είναι στην παρούσα φάση δεμένα. Αφού του χορήγησαν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, περιμένουν την αντίδραση του οργανισμού του.

Αν ο Κιλιγκαρίδης δεν βγει άμεσα από το κώμα που έχει πέσει, ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ μεγάλος, καθώς υπάρχει περίπτωση το αιμάτωμα στο κεφάλι να επεκταθεί. Φυσικά απαγορεύεται να μεταφερθεί ή να κινηθεί.

Οι επόμενες ώρες είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικές για τη ζωή του 37χρονου αθλητή, ο οποίος δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει δώσει μέχρι τώρα.

 

Η σύζυγός του Έλληνα αθλητή, αν και σοκαρισμένη, βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στην Πολωνία και προσεύχεται για τον Ανδρέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here