Έβδομος ο Μπανιώτης στο Πεκίνο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Την έβδομη θέση του τελικού του ύψους του IAAF Challenge του Πεκίνου κατέλαβε ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης, που βρέθηκε και αγωνίστηκε στην Κίνα στην ονομαστική του γιορτή.

Ο θρακιώτης πρωταθλητής του ύψους βελτίωσε κατά ένα εκατοστό τη φετινή του επίδοση, που έκανε πριν δέκα μέρες στο Diamond League της Ντόχα και πέρασε τα 2,20 μ. για να πάρει την έβδομη θέση.

Ωστόσο κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε από την επίδοσή του, αφού ξεπέρασε μόνο τρεις αθλητές οι οποίοι ωστόσο είτε δεν ξεκίνησαν τον αγώνα είτε απέτυχαν στο πρώτο ύψος και άρα δεν καταμετρήθηκαν.

Ψηλότερα από όλους έφτασε ο Κινέζος Γιου Γουανγκ ο οποίος πέρασε τα 2,33 μ., ενώ δεύτερος ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 Αλεξαντρ Σουστόφ με 2,31 μ.

Θετικό ξεκίνημα για τον Γιώργο Τσάκωνα στο μήκος, την έτερη ελληνική συμμετοχή στο μίτινγκ του Πεκίνου,  αφού προσγειώθηκε στα 7,91 μ. για να πάρει την έκτη θέση. Νικητής όπως αναμενόταν ήταν ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο Ζιντζέ Λι που σημείωσε  8,31 μ.

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο του μίτινγκ ήταν η Anna Chicherova. Η ρωσίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης απέδειξε γιατί και φέτος θα είναι το φαβορί του ύψους. Στη δεύτερη εμφάνισή της για τη σεζόν πέρασε τα 2,02 μ., για να γίνει η πρώτη γυναίκα που υπερβαίνει το φράγμα των 2 μέτρων φέτος.

Ο αμερικανός Justin Gatlin μπορεί να μην πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008- ήταν τιμωρημένος- αλλά στη «Φωλιά του πουλιού» έτρεξε σε αυτό το μίτινγκ και μάλιστα  γρήγορα, αφού κέρδισε στα 100 μ. με 9.91″, αφήνοντας δεύτερο τον Mike Rodgers (9.96). Στις γυναίκες η πιο γρήγορη ήταν η Blessing Okagbare (11.04). 

Με… φόρα μπήκε στη σεζόν η Allyson Felix, μια και η αμερικανίδα κέρδισε με 22.36″ στην πρώτη της κούρσα στα 200 μ. φέτος.  Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη στο Πεκίνο ήταν το 13.16 που σημείωσε ο David Oliver στα 110 μ. εμπόδια, ενώ η Tatyana Lysenko έστειλε τη σφύρα στα 73,12 μέτρα.