Διεθνείς διακρίσεις για την Ενόργανη Γυμναστική της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Επάξια εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής μικρών ηλικιών που διεξήχθη το Σάββατο στην πόλη της Σόφιας με την συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, ο Αθλητικός Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης.

Στους αγώνες ο ΑΟΕΓΑ έλαβε μέρος με τα αγωνιστικά τμήματα των παμπαίδων και παγκορασίδων, με αντιπάλους την ελίτ, στις αντίστοιχες ηλικίες των δύο χωρών.

Το συγκεκριμένο τουρνουά  ήταν ένα εγχείρημα που επιδίωξε ο Α.Ο.Ε.Γ.Α σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζεται με επιτυχία κάθε χρόνο ως θεσμός από την κάθε χώρα και που στέφεται με τις καλύτερες κριτικές, διότι σε αυτές τις ηλικίες (2002-2005), δεν έχουν πραγματοποιηθεί διεθνείς αγώνες σε υψηλό επίπεδο.

Την επόμενη χρονιά το συγκεκριμένο τουρνουά ,θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη ή στην Σμύρνη από την γειτονική χώρα. Οι βαθμολογίες των παιδιών ήταν σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G.σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με ελεύθερα προγράμματα. Εκτός από την αγωνιστική απόδοση και προσπάθεια των παιδιών που έδειξαν με το ταλέντο τους πως η γυμναστική έχει μέλλον, η χαρά και η άμμιλα ήταν από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τις αρχές και τις αξίες όλων των παιδιών ανεξαρτήτως από την χώρα καταγωγής τους.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό  μέσω του αθλητισμού τα παιδιά να δείχνουν το δρόμο για ένα μέλλον που η ειρήνη και συνεργασία μπορεί να αποδώσει με άριστα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Εκτός από την χαρά των παιδιών που συμμετείχαν σε ένα διεθνές τουρνουά και αποκτήσαν  εμπειρίες που θα συζητάνε για πολύ καιρό, δημιουργούνται  κίνητρα για να συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την επίτευξη των στόχων τους.

Βραβεύτηκαν οι ομάδες στο ομαδικό, με την απονομή κυπέλλων, οι  8 πρώτοι αθλητές/ριες στο σύνθετο ατομικό όπως και οι 3 από τα τελικά οργάνων. Ο Α.Ο.Ε.Γ.Α κατέκτησε την τρίτη θέση στο σύνθετο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό ο Γιώργος Κελεσίδης κατέκτησε την 5η θέση και ο Αλέξανδρος Ρήγας την 8η θέση.

Στα τελικά οργάνων μεγάλη επιτυχία για τον Γιώργο Κελεσίδη με 3 μετάλλια,  χρυσό στο μονόζυγο, χάλκινα στο έδαφος και στον ίππο με λαβές, όπως επίσης και της Ευαγγελίας Δημούδη με 1 χάλκινο στο άλμα.

Το ενθαρρυντικό για την ομάδα του Α.Ο.Ε.Γ.Α. είναι πως παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα μέσα ,που αθλούνται και δουλεύουν τα παιδιά ,σε σύγκριση με τα κέντρα υψηλού αθλητισμού των γειτονικών χωρών , «κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους» και με την εξαιρετική  προσπάθεια τους στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους ιθύνοντες του συλλόγου για το μέλλον τους.

Μετά την λήξη της διοργάνωσης τα παιδιά αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ορίζοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ο  Α.Ο.Ε.Γ.Α  (σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο) μοίρασε διαφημιστικές σακούλες που περιείχαν ταξιδιωτικούς οδηγούς και δείγματα από παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στις αποστολές των ομάδων, συμβάλλοντας στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Στο τέλος της διοργάνωσης υιοθετήθηκε η ιδέα της διεύρυνσης του συγκεκριμένου τουρνουά , με την συμμετοχή περισσότερων χωρών για τις συγκεκριμένες ηλικίες.

Το τουρνουά, καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι της Βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης, διοργανώθηκε με  την επιμέλεια του Υπουργείου Αθλητισμού και της Βουλγαρικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.