Έρχεται η Εθνική Βετεράνων σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ήρθε η ώρα για να υποδεχθεί η Θράκη τα μεγαλύτερα αστέερια του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων ετών. Το Σάββατο και την Κυριακή θα διεξαχθούν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα οι δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης για φιλανθρωπικό σκοπό, οι οποίοι φέρνουν στην περιοχή μας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. 

Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα των Δήμων Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης ώστε να γίνουν οι αγώνες αυτοί και τα έσοδα να διατεθούν σε ιδρύματα και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, για την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδας (Ξάνθη) και του Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου (Αλεξανδρούπολη).

Ο Γιώργος Σιγάλας, ο Εύθυμης Ρετζιάς, ο Νίκος Οικονόμου, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Τζον Κόρφας, ο Νίκος Μπουδούρης και πολλοί άλλοι έχουν δηλώσει ότι θα βρεθούν το προσεχές σαββατοκύριακο στην Θράκη για να να πάρουν μέρος στους δύο αγώνες, χωρίς να απαιτήσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, αφού η αμοιβή τους θα είναι μόνο η αγάπη του κόσμου που έτσι κι αλλιώς τους λάτρεψε κατά τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού μπάσκετ, τότε που όλοι αυτοί βρίσκονταν στο τερέν ως επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές.

Ο αγώνας στην Ξάνθη θα διεξαχθεί στο Φίλιππος Αμοιρίδης το βράδυ του Σαββάτου (18/5, 19:00). Πριν τον αγώνα, θα βραβευθεί σε ειδική τελετή η ομάδα της Ασπίδας για την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική και θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ των Ακαδημιών της Ασπίδας και του Αρίωνα, ενώ αντιπροσωπεία των βετεράνων διεθνών μπασκετμπολιστών θα παραβρεθεί στις 5.00 το απόγευμα και στα επίσημα εγκαίνια του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Ευμοίρου.

Ο αγώνας στην Αλεξανδρούπολη θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης το βράδυ της Κυριακής (19/5, 19:00). Πριν και από αυτόν τον αγώνα, θα βραβευθούν σε ειδικοί τελετή βετεράνοι αλεξανδρουπολίτες κκαλαθοσφαιριστές, ενώ οι ακαδημίες του Εθνικού και της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με την ανδρική ομάδα του Εθνικού, που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και θα παίξει την άλλη εβδομάδα στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών θα έρθει στην Θράκη έχοντας κάνει όχι μόνο προπονήσεις αλλά και αγώνες, αφού μόλις την περασμένη Δευτέρα έπαιξε στην Αθήνα με τους Αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα ενώ πριν ένα μήνα είχε ταξιδέψει για ανάλογο φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα στην Σπάρτη. Το ThrakiSportS, εκτιμώντας την προσπάθεια των διοργανωτών και θέλοντας να συμβάλει με τον τρόπο του στην επιτυχία των εκδηλώσεων, θα προβάλει με όσα μέσα διαθέτει τους δύο αγώνες που θα φέρουν στην περιοχή μας μεγάλες δόξες του παρελθόντος, σε μια περίοδο που το άθλημα του μπάσκετ έχει πάρει και πάλι τα πάνω του – τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο…