Ξάνθη και Κομοτηνή ποδηλατούν για την οδική ασφάλεια

 

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Για ακόμη μία χρονιά 38 πόλεις της Ελλάδος ποδηλατούν, ανάμεσα σε αυτές η Κομοτηνή και η Ξάνθη. Η πανελλαδική ποδηλατοπορεία γίνεται κάθε χρόνο την ίδια ώρα και μέρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με σκοπό να κινητοποιήσει τους πολίτες για την ορθή χρήση ποδηλάτου και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής στις θορυβώδεις πόλεις που ζούμε. 

Φέτος το σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή – οι πόλεις της Ελλάδος ποδηλατούν για: οδική ασφάλεια, εφαρμογή του Κ.Ο.Κ., δραστικό περιορισμό του Ι.Χ., προώθηση Μ.Μ.Μ. και ποδηλάτου». Ετσι λοιπόν, την Κυριακή  19 Μαΐου 2013 στην Κομοτηνή, το ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12:00 το μεσημέρι και στην Ξάνθη την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία. Αίσθηση προκαλεί ότι από το κάλεσμα στις σχετικές αφίσες δεν περιλαμβάνονται πόλεις του Έβρου, όπως η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα.

Οι διαδρομές είναι με αργό ρυθμό και μέσα στην πόλη, ώστε όλοι να μπορούν να ακολουθήσουν. Επίσης, θα υπάρχει η συνοδεία της Τροχαίας και η παροχή Πρώτων Βοηθειών. Το κάλεσμα αφορά κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την πανελλαδική γιορτή του ποδηλάτου, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε το ποδήλατό σας! 

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 12:00 σε όλη την Ελλάδα και στην Θράκη!