Διοικητικές εξελίξεις τον Εθνικό! “Ακονίζουν μαχαίρια”;

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Ο Εθνικός ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Η 4η θέση και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αναγάγει ως την καλύτερη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Προφανώς και η θητεία τόσο του προπονητή, όσο και της διοίκησης, κρίνεται και με το παραπάνω, σαν πετυχημένη. 

Παρόλα αυτά, το καταστατικό του συλλόγου του ΜΓΣ Εθνικού είναι σαφές. Κάθε χρόνο συγκαλείται Γενική Συνέλευση, για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου που θα αναλάβει τις τύχες του Τ.Α.Α. για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Και φέτος, η ΓΣ- έκτακτη αφού θα προηγηθεί της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης του ερασιτέχνη – διεξάγεται νωρίτερα… από ποτέ. Και αν άλλες χρονιές αυτή η διαδικασία, κακώς συνηθίζονταν να γίνεται στα μέσα του καλοκαιριού, φέτος έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο (η επαναληπτική σε περίπτωση μη απαρτίας).

Βλέπετε, υπάρχει λόγος και σοβαρός. Τα δεδομένα για τον Εθνικό της επόμενης αγωνιστικής σεζόν αλλάζουν. Υπάρχει η πρόκληση της συμμετοχής στην Ευρώπη, και οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές για τη σχετική δήλωση, ενώ ο προπονητής της ομάδας της Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης που είναι αμετακίνητος, έχει τη δική του αγωνία.

Άλλωστε, εδώ και καιρό έχει κάνει το δικό του πλάνο για την ομάδα της νέας σεζόν, ώστε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική. Βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις κε αθλητές, είτε από το υπάρχον ρόστερ, είτε με υποψήφιους στόχους και επιθυμεί τα αγωνιστικά θέματα να «τρέξουν» γρήγορα, για να ολοκληρωθεί σύντομα το παζλ της ομάδας της νέας σεζόν. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση.

Η ανακοίνωση για την  Γ.Σ.

Έτσι, με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, «σύμφωνα με το νόμο και το  άρθρο 9 του Καταστατικού του συλλόγου, το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού  καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου την Παρασκευή 10 Μαίου 2013 και ώρα 18:00 στο ΚΕΠΑΚΥ Δήμου Αλεξανδρούπολης και εναλλακτικά  σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Σάββατο 11 Μαίου 2013 και ώρα 18:00 στον ίδιο χώρο.

Θέματα  της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης όπως παρακάτω:

1.         Εκλογή μελών για την επιτροπή Διαχείρισης και Διοίκησης  του Τ.Τ.Α. Πετοσφαίρισης  του Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.

2.         Τροποποίηση καταστατικού του συλλόγου και υποχρεωτική εναρμόνισή του με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/99, όπως τροποποιήθηκε, κατόπιν σχετικού έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων με αρ. πρωτ. 8502  9/4/2013.

3.         Εγγραφή νέων μελών»

Δημοσίευμα που προκαλεί αίσθηση

Στο παρασκήνιο της ανακοίνωσης – κάλεσμα από τη διοίκηση του Εθνικού για την ΓΣ εκλογής νέου ΤΑΑ, αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε ανάρτηση του γνωστού θρακιώτικου σάιτ “gatzoli.gr”, η οποία μάλιστα συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερές του το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «άρχισαν τα όργανα στον ΕΘΝΙΚΟ. Μετά από τρία “χρυσά χρόνια” οι  διαφορετικές νοοτροπίες που επικρατούν μεταξύ των μελών του ΔΣ, βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αρκετών παλαιών μελών του ιστορικού αυτού συλλόγου, η επιμονή  των διοικούντων για την προσκόλληση στα χρυσά ίσως φέρει ραγδαίες εξελίξεις.

Ο υπό παραίτηση  εδώ και μήνες πρόεδρος και οι δυο αντιπρόεδροι είναι θαυμαστές του χρυσού, γιατί τους φέρνει πιο κοντά. Οι υπόλοιποι από το ΔΣ τι θα πράξουν; Οι χιλιάδες φίλοι και τα μέλη του συλλόγου γιατί συναινούν σε κάτι που όλη η τοπική κοινωνία αντιδρά; Η μερίδα του λέοντος από τη χορηγία, πάει στο βόλεϊ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ γιατί αποτελεί την κορωνίδα για την πόλη μας. Είναι το στολίδι που μας κάνει περήφανους. Φέτος η πορεία τους μας έκανε να  δακρύσουμε. Η ρετσινιά όμως πάει σε όλους. Ιδωμεν!».

Μάλιστα, με νεώτερη ανάρτησή του μετά το Πάσχα, το “gatzoli.gr” υποστηρίζει ότι ακονίζονται μαχαίρια ενόψει της Γενικής Συνέλευσης και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόσκληση για γενική συνέλευση ανακοίνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με θέμα την εκλογή του ΤΑΑ. Το ερώτημα όμως που πλανάται είναι ότι κάτι σχεδιάζουν οι υποτακτικοί των χρυσωρυχείων  Γιατί τόσο σπουδή πριν καν γίνουν εκλογές βιάζονται να εκλέξουν το νέο ΤΑΑ; Ποιους θέλουν να βολέψουν; Όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και μήνες υπάρχει ακυβερνησία μετά την παραίτηση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Η νέα διοίκηση που θα προκύψει θα δεχτεί το νέο ΤΑΑ; Εκτός και αν τα έχουν συμφωνήσει και όπως ακούγεται, ο σκληρός πυρήνας του τωρινού ΔΣ προωθεί τον ένα εκ των αντιπροέδρων  που όμως καθόλου καλά δείγματα δεν έχει δείξει στο παρελθόν αλλά και το διάστημα που εκτελεί χρέη δήθεν προέδρου. Η πόλη περιμένει….οι ΕΘΝΙΚΟΙ δεν θα δεχτούν άλλες εξυπνάδες από ξένους»

Όπως και να χει, η Γενική Συνέλευση την Παρασκευή – και σε  περίπτωση αναβολής το Σάββατο – έχει έντονο ενδιαφέρον και το ThrakiSportS θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και με νηφαλιότητα θα καταγράφει ΟΛΕΣ τις απόψεις και φυσικά το παρασκήνιο και τις εξελίξεις: από το να δούμε αν θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στο υπάρχον διοικητικό σχήμα, κάτι που δεν θεωρείται πάντως ιδιαίτερα πιθανό, μέχρι το να ακούσουμε φυσικά τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, αλλά και τυχόν σχεδιασμούς ή στόχους για την επόμενη…