Όλα όσα έγιναν στον θρίαμβο της Ασπίδας Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο στην Γ’ Εθνική έκανε η Ασπίδα Ξάνθης, που κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι της Α’ Κατηγορίας ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον Πανσερραικό με 75-63 παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ ικανοποιώντας τον κόσμο που γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου το απόγευμα του Σαββάτου. 

Ήτανη μια σπουδαία εμφάνιση για την νεανική ομάδα των  Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και Κώστα Ιωαννίδη, που έχουν βαλθεί να «τρελάνουν» όσους την είχαν ξεγραμμένη στην μάχη της ανόδου. Οι νεαροί παίκτες της Ασπίδας όχι μόνο ξεγραμμένοι δεν είναι αλλά απόδειξαν σε ακόμη ένα παιχνίδι πως αν πιάσουν καλή απόδοση μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα.

Γνωρίζοντας εξ’ αρχής την κρισιμότητα του αγώνα και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν αυτές την νίκη, με πολύ καλό ρυθμό στην πρώτη περίοδο με συνεχή εναλλαγή του σκορ. Οι δυο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά μέχρι και 1:50 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου αλλά ενώ το σκορ ήταν 12-11, οι παίκτες της Ασπίδα πάτησαν «γκάζι» και με 4 πόντους από τον Κουμπάνη και 3 από τον Πέτς ανέβασαν την διαφορά στο 19-11, ένα «γκολ- φάουλ» όμως του Παπαδόπουλου 10 δεύτερα πριν την λήξη της περιόδου διαμόρφωσε το 19-14.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά και κατάφεραν μάλιστα στο 7:05″ να πάρουν και προβάδισμα με 24-25 με «γκολ- φάουλ» του Ζήσκα. Σα να μην έφτανε αυτό στο 4:05″ οι φιλοξενούμενοι με καλάθι του Σουτζόπουλου κατάφεραν να πάρουν και διαφορά προηγούμενοι με 28-34, εκεί όμως  με ένα φανταστικό δίλεπτο με επιμέρους σκορ 10-2 οι παίκτες της Ασπίδας πήραν εκ νέου το προβάδισμα με 38-36 κλείνοντας το ημίχρονο καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο για το θέαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πόντους της αντεπίθεσης της Ασπίδας στο τελευταίο δίλεπτο πέτυχαν  οι Κουμπάνης(6π.), Καραμπέκης(2π.) και Σιώρας(2π.).

Στην έναρξη της δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά αν και το σκορ για αρκετή ώρα ήταν χαμηλό, μιας και μόλις  στην συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα στην τρίτη περίοδο κατάφερε η Ασπίδα να πετύχει το πρώτο της καλάθι με τον Λιβησιανό κάνοντας το 40-40. Κάπου εκεί όμως οι παίκτες της Ασπίδας «ανάγκασαν» τον κόσμο να σηκωθεί πολλές φορές όρθιος από τις θέσεις του για να τους αποθεώσει,  μια και από το 4:10″ οπού με καλάθι του Σιώρα η Ασπίδα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 42-40, όχι μόνο δεν ξαναέχασε το προβάδισμα αλλά μάλιστα «εκτόξευσε» την διαφορά στους 12 πόντους, έχοντας επιμέρους σκορ μέχρι και 1:25″ πριν το τέλος της περιόδου 12-0, με σκόρερ τους Κουμπάνη(6π.), Σιώρα (2π.), Καραμπέκη(2π.) και κορυφαία στιγμή στο 1:40″ το κάρφωμα του Κουμπάνη για το 52-40. Στο τελευταίο λεπτό οι παίκτες του Πανσερραικού προσπάθησαν να κατεβάσουν την διαφορά με καλάθι του Παπαδόπουλου και «γκολ – φάουλ» του Ζήσκα προτού όμως το τρίποντο του Τατάρη 0.26″ πριν το τέλος της περιόδου τους.. κόψει την φόρα και διαμορφώσει το 55-45.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες της Ασπίδας παίζοντας καταπληκτική άμυνα δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ενώ προσέφεραν και κάποιες «μαγικές» στιγμές στον κόσμο που βρέθηκε στο Εύμοιρο για να τους στηρίξει, με αποκορύφωμα το follow-κάρφωμα του Πέτς 4 λεπτά πριν το τέλος , μάλιστα οι παίκτες της Ασπίδας παίζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι τω αιφνιδιασμών κατάφεραν στο 1:32″ με καλάθι του Καραμπέκη να φτάσουν την διαφορά στο +19(75-56). Αλλά κάποια λάθη δείγμα της απειρίας λόγω ηλικίας των παικτών της Ασπίδας επέτρεψαν στους έμπειρους Σερραίους να κατεβάσουν την διαφορά σους 12 και στο τελικό 75-63. Με το τέλος του αγώνα οι παίκτες της Ασπίδας έγιναν ένα κουβάρι (αφού πρώτα χαιρέτησαν τους αντιπάλους τους) γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο. Με το μυαλό όλων πλέον στον μεγάλο… τελικό της 11ης Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη κόντρα στον Εθνικό, όπου και θα κριθεί η άνοδος στην Γ’ Εθνική υπέρ μιας ομάδας της Θράκης.

Διαιτητές: Ρούκας, Ντούρας

Δεκάλεπτα: 19-14, 38-36 (ημίχρονο), 55-45, 75-63  (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος, Ιωαννίδης): Καραμπέκης  27, Κουμπάνης  18, Τατάρης 7, Πέτς  7, Σιώρας  7, Λιβησιανός  4,  Βαχαρίδης  3, Σταυριανός  2, Οικονόμου, Πετκίδης, Τακίδης, Κωτάκης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ(Σπανός): Παπαδόπουλος  23, Ζήσκας  10, Σουτζόπουλος  8, Τσινόπουλος  8, Γιαβρόπουλος  5, Καβαργύρης  4, Γεωργιανός  2, Γκούτζιας  2, Ιωαννίδης  1, Χριστοφορίδης, Κεραμυδάς, Τεμπεκιτζής.

 

 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΔΩ.