Οι επιδόσεις των Θρακιωτών στους Πανελλήνιους Σχολικούς Στίβου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αθήνα η τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου με τέσσερις συμμετοχές μαθητών από σχολεία της Θράκης.

Την καλύτερη κατάταξη από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα πέτυχε η Εφη Γαβριηλίδου από το 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στο ύψος των κοριτσιών Λυκείων. Με 1,49μ κατέκτησε την όγδοη θέση.

Στην 9η θέση βρέθηκε ο Αργύρης Τσιάντης του ΓΕΛ Διδυμοτείχου στον τελικό του ακοντισμού των αγοριών Λυκείου. Πέτυχε επίδοση 42,30μ, αρκετά μακριά όμως από τους πρώτους οκτώ συναθλητές του.

Στον ίδιο τελικό του ίδιου αγωνίσματος είχε εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής και ο Βαΐτσης Μάρκου του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου. Άλλωστε, το ακόντιο έχει μεγάλη παράδοση στην συγκεκριμένη πόλη, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του ολυμπιονίκη μας Κώστα Γκατσιούδη. Ωστόσο ο Μάρκου δεν ξεκίνησε τον αγώνα.

Τέλος, ο Πέτρος Μαρτινίδης του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, αθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, δεν μπόρεσε να πάρει κατάταξη στον τελικό του άλματος επι κοντώ αγοριών μαθητών Λυκείων. Και είναι κρίμα, καθώς αν είχε επαναλάβει την επίδοση στους τελικούς του Περιφερειακού Πρωταθλήματος προ δεκαημέρου στην Δράμα, θα είχε φέρει μετάλλιο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Αθήνας…