Με στόχο το Ρίο η κλήση Καβαρατζή-Κοντοστάθη!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Το αγαπημένο άθλημα του καλοκαιριού, το μπιτς βόλεϊ, κάνει φέτος μια νέα αρχή. Και σε αυτήν, θα υπάρχει έντονο το Εβρίτικο στοιχείο. Όπως είχε γράψει σε ρεπορτάζ προ εβδομάδων το thrakisports, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Ταμπουρατζής, συμπεριέλαβε στην προετοιμασία των εθνικών ομάδων σε επίπεδο ανδρών τους Καβαρατζή – Κοντοστάθη.

Το δίδυμο από τη Θράκη πέρυσι είχε φέρει στο ελληνικό μπιτς βόλει και διεθνείς διακρίσεις, ενώ στην ηλικία του δεν έχει …εγχώριο αντίπαλο. Το νέο αίμα θα καθοδηγείται από νέο προπονητή. Ο Κώστας Ταμπουρατζής – που βρέθηκε αντίπαλος των Εβριτών στη σάλα στην τελευταία ιστορική αγωνιστική του πρωταθλήματος και στον αγώνα Κηφισιάς – Εθνικού –  μετά την πετυχημένη του παρουσία στην άμμο , περνά στην προπονητική όπου κάνει τα πρώτα του βήματα.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ τόνισε ότι «θεωρώ ότι οι επιλογές των αθλητών και των αθλητριών είναι πολύ στοχευμένες και μετά από ενδελεχή έρευνα όλων των παικτών που συμμετέχουν σε διοργανώσεις και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους απευθύνθηκε. Όσοι κλήθηκαν έχουν την ισχυρή προσωπική βούληση για να είναι μέλη αυτής της προσπάθειας στο σύνολό της και δυνητικά μπορούν να προσφέρουν.

Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εκπροσώπηση της χώρας σε στοχευμένες διοργανώσεις του 2013 και μακροπρόθεσμος η στελέχωση του γκρουπ των Εθνικών Ομάδων σε βάθος τουλάχιστον ως τον Ολυμπιακό Κύκλο του Ρίο» και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ποσοτική έλλειψη αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου και καλούμαστε μέσα σε λίγους μήνες να αναπληρώσουμε τα κενά που υπάρχουν. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες θα επαναξιολογηθούν στις διοργανώσεις που θα λάβουν μέρος ενώ φυσικά μπορεί να ακολουθήσουν σύντομα και συμπληρωματικές κλήσεις. Πρώτα πρέπει να χτίσουμε αθλητές και μετά ομάδες».