Μικρή αλλά κακή η παράδοση Skoda με Αρετόπουλο

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Κακίστη η παράδοση της Ξάνθης με τον Τρικαλινό διαιτητή στης εκτός έδρας αναμετρήσεις της, που δείχνει να «παίζει» έδρα με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που φέρνει στην Σούπερ Λίγκα.

Μια από τις κλασικές μάχες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας είναι αυτή της Ξάνθης με τον Πανιώνιο. Από το 1989 όταν και ανέβηκε ο ΑΟΞ στην μεγάλη κατηγορία και έκτοτε οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί 43 φορές αντιμέτωπες, ανεξαρτήτου έδρας. Στην νέα Σμύρνη οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν αναμετρηθεί  21 φορές, με τον «ιστορικό» να μετρά 8 νίκες έναντι 7 της Ξάνθης ενώ 6 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Τα τέρματα είναι 27-23 υπέρ των «κυανέρυθρων».

 

Το κοινό στοιχείο όλων των αναμετρήσεων ήταν το καλό θέαμα, και αρκετά εντυπωσιακά γκολ που μένουν στην μνήμη. Η πρώτη αναμέτρηση νεοφώτιστης τότε Ξάνθης στην μεγάλη κατηγορία με τον Πανιώνιο στην νέα Σμύρνη κόντρα σε μια από της ιστορικότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή για τον ΑΟΞ που πέρασε με το εκκωφαντικό 2-5!  Μέχρι και το 2003 οι νεοσμυρνιώτες είχαν το προβάδισμα στις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεων μετρώντας 5 νίκες έναντι μόλις μιας της Ξάνθης ενώ 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Μάλιστα ο Πανιώνιος μέτραγε και δύο τεσσάρες σε βάρος της Ξάνθης (1994: 4-1, 2000: 4-0).

Κάπου εκεί όμως ξεκινά η αντεπίθεση της «Βασίλισσας της Θράκης» που από το 2003 και έπειτα μετράει πέντε διπλά στην Νέα Σμύρνη και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ! Την περσινή σαιζόν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Πανιώνιο αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 με τα τέρματα των Βασιλακάκη για την Ξάνθη και Ομολάντε για τον Πανιώνιο.

Μόνο ήττες με Αρετόπουλο

Δύο φορές σφύριξε την Ξάνθη μακριά από την έδρα της ο τεχνικός υπολογιστών από τα Τρίκαλα, με την Ξάνθη να μετρά δύο ήττες. Ο 33χρόνος Αλέξανδρος Αρετόπουλος ξεκίνησε να σφυρίζει στην μεγάλη κατηγορία από το 2010, και πιο συγκεκριμένα από τις 26/09/2010 σε παιχνίδι του Ηρακλή με την Καβάλα οπού οι «Αργοναύτες» είχαν επικρατήσει με 0-1. 

Συνολικά ο Αρετόπουλος έχει σφυρίξει την Ξάνθη σε τρείς αναμετρήσεις με την ομάδα της Θράκης να μετρά δύο ήττες και μια νίκη στα Πηγάδια με τον ΟΦΗ (3-1) στις 15/09/2011. Φέτος να σημειώσουμε πως ο Αρετόπουλος έχει σφυρίξει 10 παιχνίδια οπού σε αυτά 6 φορές είχαμε νίκη για την γηπεδούχο ομάδα, τρεις ισοπαλίες και μόλις ένα διπλό (στο Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της  Ξάνθης με Αρετόπουλο εκτός:
06/02/2011: Ολυμπιακός – Ξάνθη   1-0
12/02/2012:  Παναθηναϊκός – Ξάνθη  3-0

«Αήττητος» ο Πανιώνιος με Αρετόπουλο

Δύο φορές έχει βρεθεί σε παιχνίδι του Πανιωνίου ο ρέφερι από τα Τρίκαλα και μάλιστα και της δύο στην Νέα Σμύρνη.  Με την μία εξ αυτών να ήταν την φετινή περίοδο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οπού οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 1-0:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Πανιωνίου με Αρετόπουλο:
30-01-2011 Πανιώνιος – Καβάλα  1-1
29-09-2013 Πανιώνιος – ΑΕΚ    1-0