Όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι Ασπίδας – Εθνικού

 

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Μετά από συγκλονιστικό στην εξέλιξή του παιχνίδι, η Ασπίδα Ξάνθης πέτυχε σπουδαία νίκη στο κλειστό του Ευμοίρου επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 72-71 και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα αναφορικά με την υπόθεση της ανόδου στην Γ’ Εθνική. 

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πολύ εντυπωσιακά και από τα πρώτα κιόλας τρία λεπτά λεπτά της αναμέτρησης έφτασε να προηγείται ακόμη και με 11-0, με πολύ πρέσινγκ και τρέξιμο σε όλο το γήπεδο και εξαιρετικούς αιφνιδιασμούς. Μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου η ομάδα της Ασπίδας είχε τον απόλυτο έλεγχο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με διαφορά 12 πόντων με 26-14. Στην δεύτερη περίοδο όπως και στην πρώτη η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο δυνατά , με τους φιλοξενούμενους ωστόσο όσο περνούσε ο χρόνος να μειώνουν  την διαφορά, φτάνοντας την ακόμη και στους τρεις πόντους προτού φτάσουμε στο τελικό 39-33 για το τέλος του πρώτου μέρους.

Και στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Έβρου σαφώς πιο έμπειρη από την νεανική ομάδα της Ξάνθης, όχι μόνο κατέβασε την διαφορά αλλά κατάφερε να βρεθεί και πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Αυτό συνέβη στα 1:10 πριν το τέλος του δεκαλέπτου όταν ο Πομακάκης με καλάθι στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσε το 50-52, παρότι η απάντηση των Ξανθιωτών ήταν άμεση με τρίποντο του Κουμπάνη, εκεί όμως οι Εβρίτες ξαναπήραν προβάδισμα με τρίποντο του Τελούδη που διαμόρφωσε το τελικό 53-55 για την τρίτη περίοδο. Ωστόσο, εκεί είχαμε και την η αποβολή του Ξένου για εξύβριση. 

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι για τα καλά, με φοβερό ρυθμό πολλά λάθη εκατέροθεν. Ιδιαίτερα στο τελευταίο τετράλεπτο το παιχνίδι είχε αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον μια και οι δύο «μονομάχοι» πήγαιναν πόντο – πόντο.  Αλλά λίγο το τρομερό πάθος που έβγαλαν οι παίκτες της Ασπίδας, λίγο η αστοχία στις βολές των παικτών του Εθνικού, αλλά και η αστοχία των φιλοξενούμενων στην τελευταία επίθεση του αγώνα, έδωσαν μια τεράστια νίκη στην ομάδα της Ξάνθης με το τελικό 72-71 να αποτυπώνει της προσπάθειες των δύο ομάδων. 

Το κρίσιμο  πόντο που έδωσε την νίκη στην Ασπίδα σημείωσε ο Σιώρας, που ευστόχησε στην μία από της δύο βολές, και για καλή του τύχη είδε τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να σκοράρουν στην τελευταία τους επίθεση. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου ο Πανσερραϊικός κέρδισε εύκολα την Χρυσούπολη  με 87-58. Και έτσι την επόμενη αγωνιστική ο αγώνας Πανσερραικός – Εθνικός αναμένεται να κρίνει πολλά, την ίδια ώρα που η Ασπίδα Ξάνθης θα αγωνίζεται μέσα στην Χρυσούπολη. 

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος – Ιωαννίδης): Κουμπάνης  14, Λιβησιανός 10, Καραμπέκης 15, Σιώρας 11, Πετς 12, Οικονόμου  3, Βαχαρίδης  1, Ταταρης  4, Τακίδης 1, Καλαματιανός, Κωτάκης, Σταυριανός.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Πομακάκης 13, Ξένος 6, Σεϊνης 6, Τελούδης 14, Δελχανίδης 11, Κεκές 17, Δουρδουλης 4, Μπανταλίδης, Δεληδήμος, Καπουλας, Φωτιάδης, Κιτσόπουλος.