Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του β’ ημιτελικού

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Πανταζίδης

–  Εκνευρισμένος για την αναποτελεσματικότητα της ομάδας του να τελειώσει το πρώτο σετ αλλά αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα κερδίσει τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση της Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη (10/4) εμφανίστηκε μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης. 

«Μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο στους αγώνες που θα γίνουν στην έδρα μας. Πρώτος παράγοντας είναι η ψυχολογία. Επιβάλλεται μία φορά να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Το ματς της Τετάρτης θα είναι ζωής και θανάτου. Χρειαζόμαστε μία νίκη για ψυχολογικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σάκης Μουστακίδης συνέχισε: «Σέβομαι, τιμώ και υπολογίζω τον Ολυμπιακό αλλά κι εμείς πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και είναι καλό για τους παίκτες και θα είναι παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά. Μακάρι να μην χάσουμε στην έδρα μας απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει τι θέλει. Εμείς παίζουμε καλά 2-3 λεπτά αλλά δεν έχουμε συνέχεια».

Στο σημείο αυτό στάθηκε και ο κεντρικός του Εθνικού Γιώργος Παπάζογλου: «Στα τελειώματα των σετ μας βγαίνει το σύνδρομο που έχουμε όλη τη χρονιά φέτος. Δεν ξέρω που οφείλεται. Αν κερδίζαμε το 1ο σετ από 23-19, θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Πιστεύουμε σε νίκες επί του Ολυμπιακού και θέλουμε να γυρίσουμε πάλι εδώ. Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό δύο αγώνες αλλά αυτός είναι ο στόχος μας».

Από την πλευρά του, ευχαριστημένος από τη νίκη αλλά όχι και από την απόδοση των παικτών του παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης. «Σε αυτά τα ματς μετράει η νίκη. Το 1ο σετ ήταν σημαντικό που το γυρίσαμε. Στο 3ο σετ παραλίγο να μπούμε σε περιπέτειες. Μετράει το αποτέλεσμα αλλά στην Αλεξανδρούπολη, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο ήρεμοι», τόνισε ο έλληνας τεχνικός.

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Γέρνεϊ Ποτόσνικ, δήλωσε: «Η Αλεξανδρούπολης μας έπαιξε πολύ σκληρά. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα εκεί για μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα καλά και βοήθησα την ομάδα μου. Δεν είχα παίξει όλη τη σεζόν όσο θα ήθελα και είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά».

Τέλος, ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Θάνος Μαρούλης ανέφερε στο volleynews: «Αν δεν κερδίζαμε σήμερα η χθεσινή μας νίκη δεν θα είχε αξία. Πάμε με ένα σημαντικό προβάδισμα 2-0 νίκες αλλά πάμε σοβαρά να πάρουμε την πρόκριση στην Αλεξανδρούπολη. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την υπομονή μας. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα αλλά κυρίως στον Ποτότσνικ».