Οι «ξεχωριστές» αγάπες (κάποιων) της διοίκησης του Εθνικού

Το βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης πανηγυρίζει την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από τρεις δεκαετίες και εμείς εδώ, στο thrakisports, είμαστε υπερήφανοι που βρεθήκαμε κοντά στην ομάδα και καταγράψαμε από κοντά αυτές τις ιστορικές στιγμές.

Με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ζήλο που βρεθήκαμε στο Ζηρίνειο και μεταδώσαμε liveτην εξέλιξη της σημαντικής αναμέτρησης που σήμανε την έξοδο της ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τον ίδιο θα συνεχίσουμε. Θα είμαστε φυσικά παρόντες στους αγώνες, να μεταδίδουμε και να γράφουμε μέσα από τα γήπεδα διεξαγωγής τους και όχι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Την ώρα που την καινούρια μας αυτή προσπάθεια την αγκάλιασε σύσσωμος ο φίλαθλος κόσμος της Θράκης (συμπεριλαμβανομένων προφανώς και των πολλών φίλων του βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη), αίσθηση μας προκαλεί το γεγονός ότι ο λογαριασμός στο facebook που φέρεται να εκπροσωπεί το «ΤΑΠ Εθνικός» μας αγνοεί επιδεικτικά ως thrakisports. Θα ήταν δικαίωμά του, αν πίσω από τον λογαριασμό αυτόν δεν εκπροσωπούνταν ουσιαστικά η διοίκηση ενός ιστορικού σωματείου (ή τουλάχιστον αυτή η εντύπωση υπάρχει).

Δεν θα αναφερθούμε στην παντελή αποφυγή αναδημοσίευσης οποιουδήποτε θέματός μας. Μόνο ένα έχει μπει και μάλιστα όχι απευθείας από εμάς αλλά μέσω του greekvolley, που είχε αναδημοσιεύσει δικό μας θέμα (αλλά στη αρχή είχε κάνει λάθος αποδίδοντάς το σε άλλο site, παρεμφερές με το όνομα του δικού μας, το οποίο χαίρει ιδιαίτερης προβολής από τον λογαριασμό στο facebook του ΤΑΠ Εθνικός, οπότε μάλλον έτσι εξηγείται αυτή η μοναδική μέχρι στιγμής προβολή).

Κάναμε υπομονή δύο εβδομάδες. Ανεχτήκαμε την παντελή έλλειψη προβολής των θεμάτων μας από την θριαμβευτική προσπάθεια της εφηβικής ομάδας στο φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ή της παιδικής στον τελικό της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. Παρατηρήσαμε όμως ότι ακόμα και θέματα του thrakisports που αναδεικνύονται από μεγάλης πανελλαδικής εμβέλειας και εγνωσμένης αξίας sites, περιέργως αποσιωπούνται από το facebook του ΤΑΠ Εθνικός. Αντιθέτως, προβάλλονται (δηλαδή διαφημίζονται) άλλα, ήσσονος σημασίας.

Το αποκορύφωμα όμως ήταν το απόγευμα του Σαββάτου. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο facebook που ονομάζεται «Εθνικός Αλεξανδρούπολης Βόλλευ ΤΑΠ» με συγκεκριμένες αναρτήσεις παρέπεμπε για την live εξέλιξη της αναμέτρησης στον συγκεκριμένο αγαπημένο του ιστότοπο, που δεν είχε άνθρωπο στο γήπεδο και την μετάδοση υπέγραφε «συνάδελφος» που εμφανίζονταν να βρίσκεται την ίδια στιγμή σε τρεις διαφορετικές πόλεις!

Αντιθέτως, δεν προτιμήθηκε το live του thrakisports που γίνονταν με επώνυμα σχόλια από ανταποκριτή στην Αθήνα (τον Γιάννη Γιαγκίνη) που βρίσκονταν στο Ζηρίνειο και από τον κατεξοχήν συντάκτη βόλεϊ του siteμας και γενικά της περιοχής μας (τον Γιώργο Πανταζίδη) που βρίσκονταν στην Αλεξανδρούπολη. Ούτε φυσικά μεταδόθηκαν από το facebook του ΤΑΠ Εθνικός οι αποκλειστικές φωτογραφίες που είχε το  thrakisports από την άφιξη του Εθνικού στο ξενοδοχείο της Αθήνας και στο ραντεβού του με την ιστορία, οι οποίες αναπαρήχθησαν μάλιστα από το κορυφαίο siteγια το άθλημα «volleynews.gr» (και το οποίο ευχαριστούμε πολύ για την εκτίμηση που δείχνει στην δουλειά μας).

Και φυσικά, το facebook του ΤΑΠ Εθνικός δεν μετέδωσε ούτε το ρεπορτάζ – κριτική του ιστορικού αγώνα που δημοσιεύθηκε στο thrakisports, το οποίο δημοσιεύθηκε πολύ νωρίτερα από την ώρα που ανέβηκε στον ιστότοπο από τον οποίο αναπαρήχθη! Ούτε καν οι αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΠ Εθνικός έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα, παρόλο που προβλήθηκαν από τα κορυφαία πανελλαδικά sitesτου χώρου!!! Ακόμα και αυτές λογοκρίθηκαν από τον άγνωστο διαχειριστή του λογαριασμού στο facebookτου ΤΑΠ Εθνικός!!!

Κύριε Τζίμα, πρόεδρε του ΤΑΠ Εθνικός, τι έχετε να πείτε για όλα αυτά; Μας γνωρίζετε πολύ καλά. Σε εμάς κάνατε δηλώσεις και πριν και μετά τον αγώνα. Μας είδατε στο ξενοδοχείο της αποστολής και εκτιμήσατε το ενδιαφέρον και την στήριξή μας για την ομάδα. Μας είδατε στο Ζηρίνειο, την ώρα της μετάδοσης. Εμάς άλλωστε ρωτάγατε για την εξέλιξη των άλλων αγώνων. Προφανέστατα, λοιπόν, δεν ήσασταν εσείς εκείνος που την ώρα του κρίσιμου αγώνα έκανε αναρτήσεις διαφημίζοντας άλλα sitesκαι σχολιάζοντας την εξέλιξη του ματς. Ποιος ήταν όμως; Και τελούσαν (και γενικά τελούν) τα όσα αναπαράγονται από εκεί υπό την δική σας έγκριση; Γιατί αν δεν τελούν, μάλλον κάποιοι χωρίς να το γνωρίζετε σας εκθέτουν. Εσάς και την προσπάθεια που κάνετε…

 

Η ομάδα του ThrakiSportS

 

ΥΓ: Ανεξάρτητα από όλα αυτά, εμείς ως thrakisportsθα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην ομάδα. Όπως είμαστε κοντά σε όλες τις ομάδες της Θράκης και όλους τους Θρακιώτες αθλητές και ανθρώπους των σπορ. Το έχετε διαπιστώσει ήδη, αλλά δεσμευόμαστε (απέναντι στους εαυτούς μας πρώτα) ότι θα έχετε την δυνατότητα να το διαπιστώσετε και στο μέλλον. Από εμάς, πολλά συγχαρητήρια για την είσοδο στην τετράδα και μακάρι η επιτυχία να συνεχιστεί, αρχής γενομένης από τους ημιτελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό…