Θρακιώτες και στο Σεράγεβο στο πλευρό της Εθνικής

Αποστολή στην Βοσνία: Γιάννης Γιαγκίνης  –

Μπορεί η ελληνική παρουσία στο Σεράγεβο να ήταν μικρότερη από αυτές στα πρώτα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά θρακιώτικη παρουσία υπήρχε και πάλι.

Βέβαια, αυτή τη φορά δεν είχαμε φιλάθλους όπως ο ορεστιαδίτης μετανάστης στην Σουηδία Βαγγέλης Κουκίδης που είχε βρεθεί στην Ρίγα της Λετονίας ή ο κομοτηναίος φοιτητής Νίκος Τσανίδης,  η αλεξανδρουπολίτισσα Ιωάννα Κουκουβή και ο ορεστιαδίτης Γιώργος Δημητριάδης που είχαμε πετύχει στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η ελληνική κερκίδα απαρτίζονταν βία από 250 άτομα, κυρίως από Θεσσαλονίκη και Κρήτη, μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου που ταξίδεψαν αεροπορικώς μέχρι το Βελιγράδι και οδικώς οκτώ ώρες από εκεί, με μεγάλη ταλαιπωρία και δίωρη καθυστέρηση στην Κροατία. Ανάμεσά τους υπήρχαν και ορισμένοι οπαδοί από την Δράμα και την Καβάλα, όχι όμως αυτή τη φορά από την Θράκη.

Ωστόσο δύο άτομα, οι εικονιζόμενοι Βαγγέλης Κόμαρης και Θεοφύλακτος Κιοσίδης, κάτοικοι της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης, μας αποκάλυψαν ότι έχουν κατά ένα μέρος και θρακιώτικη καταγωγή, με αποτέλεσμα να θεωρούν τους εαυτούς τους συμπατριώτες μας, έστω και αν μένουν δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ. Άλλωστε η περιοχή εκεί είχε δημιουργηθεί από πρόσφυγες που είχαν έρθει από την (ανατολική κυρίως) Θράκη. 

Όπως μας αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, που μαζί με τον Γιώργο Γκιρτζίκη ήταν η “θρακιώτικη” αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, στον αγώνα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να έρθουν να τον παρακολουθήσουν και τρεις παράγοντες από μειονοτικά ποδοσφαιρικά σωματεία του Ιάσμου, οι οποίοι του είχαν ζητήσει διευκόλυνση για να βρουν εισιτήρια. Θα έρχονταν οδικώς από την Κομοτηνή, ωστόσο μάλλον ακύρωσαν την σκέψη τους, αφού ποτέ δεν τον πήραν τηλέφωνο για να του ζητήσουν τις προσκλήσεις που τους είχε εξασφαλίσει…