Πεντάρα η Ξάνθη τον Παναθηναϊκό παρόντος Δώνη!

Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος Νέων η Skoda Ξάνθη συνέτριψε με 5-2 τον Παναθηναϊκό έχοντας σε μεγάλη μέρα τον πρώτο σκόρερ Ιάσωνα Παπαδημητρίου που έφτασε στο χατ τρικ. 

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα και παρά τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις των διαιτητών έφτασαν στο μεγάλο σκορ. Στο 23’ ο Παπαδημητρίου πέτυχε το 1-0 και στο 43’ το 2-0 για να βγάλει το καθαρό χατ τρικ λίγο πριν την λήξη του α’ μέρους (κάτι που αποτελεί και τον ορισμό του χατ τρικ, αφού απαιτεί κανονικά τρία τέρματα όχι απλά σε ένα ματς αλλά σε ένα ημίχρονο).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μείωσε με πέναλτι του Σταματάκη στο 57’ (3-1) κι ενώ στην προηγούμενη φάση η Skoda Ξάνθη έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας κόκκινης κάρτας που αντίκρυσε ο Λάσπατζης. Ωστόσο, παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι πείσμωσαν ακόμη περισσότερο στην συνέχεια και με σωστή τακτική εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και μέσα σε δύο λεπτά (69’, 70’) με τους Γούλα και Μπαρέττα έφτασαν τον δείκτη του σκορ στο 5-1.

Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Γιαννιτσάκη διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Μουζακίτης είχε δοκάρι με φάουλ. 

Διαιτητής του αγώνα  ήταν ο Δ. Κωνσταντινίδης με βοηθούς τους Πτηνόπουλο και Θεοφανίδη της ΕΠΣ Καβάλας που απέβαλε τον Λάσπατζη στο 55’ με κόκκινη κάρτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι έπαιξαν και οι Ζαρόπουλος και Τσαμούρης μετά από απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη, που είχε δώσει ρεπό για το Σάββατο αλλά και για την Κυριακή στην πρώτη ομάδα, ενώ το ματς παρακολούθησε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης, καθώς με τους μικρούς του Παναθηναϊκού αγωνίζεται ο γιος του.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Λάσπατζης, Χελιδώνης, Τσαμούρης, Πατσατζόγλου, Καρυπιάδης, Γούλας (80’ Ορφανίδης Λ.), Ψύρρας (58’ Κούτρας Ν.), Παπαδημητρίου, Μπαρέττας (88’ Κάλφας), Ελληνίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος, Βόσδου, Μυρθακός, Ελ Γκαμάλ (46’ Γιαννιτσάκης), Ρισβάνης, Σκούφος, Μουζακίτης, Δώνης (70’ Αναστασόπουλος), Θαναηλάκης (72’ Μαραθιανός), Σταματάκης, Κουσίδης.