Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στο Εθνικός – Παμβοχαϊκός

Μετά το τέλος του αγώνα – θρίλερ της Αλεξανδρούπολης, έκαναν δηλώσεις οι προπονητές του Εθνικού και του Παμβοχαϊκού Σάκης Μουστακίδης και Νίκος Ζαλμάς αλλά και οι παίκτες Ραφαήλ Κουμεντάκης και Γιάννης Μαντέκας, αντίστοιχα.

 

Αναλυτικά, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Αυτή η ομάδα δείχνει χαρακτήρα φέτος. Έχει πολλή δύναμη, θέληση και πάθος να κάνει και πετύχει κάτι ξεχωριστό. Μπορούμε και ανατρέπουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε την καθαρή νίκη που θέλαμε. Είναι σημαντικό που πετύχαμε το στόχο που είχαμε από την αρχή της χρονιάς και ήταν να μην ηττηθούμε στην έδρα μας εκτός από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Η δεύτερη είναι ακόμα ανοικτή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Συγχαρητήρια στα παιδια και στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε που μας βοήθησε. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».

 
Από την πλευρά του, ο διεθνής ακραίος του Εθνικού Ραφαήλ Κουμεντάκης που έκανε σπουδαίο αγώνα είπε:  «Θα δούμε στο τέλος της βαθμολογίας τι κάναμε. Ο κόουτς μας φωνάζει γιατί έτσι πρέπει. Δεν κρύβεται. Προσπαθεί κιι ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Πολλά μπράβο στα παιδιά, δείξαμε καλό χαρακτήρα. Δυστυχώς η 2η θέση δεν είναι στο χέρι μας, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εύχομαι καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».
 
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς είπε στον Γιώργο Πανταζίδη: «Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, πολύ καλό τακτικά. Η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό σετ κάθε φορά και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει και να είχαμε κλειδώσει την 2η θέση. Δεν τα καταφέραμε. Χρειαζόμασταν και λίγο τύχη. Θεωρώ πως στο 13-12 η επίθεση του Ραιτς ήταν άουτ αλλά δεν ήταν αυτό που έκρινε το ματς εν τέλει. Το τέταρτο σετ ήταν πολύ διαφορετικό απο τα προηγούμενα. Μας προβλημάτισε ο Γραμματικάκης ο οποίος μας δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις. Το τελευταίο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε μια μπαλα παραπάνω αλλά όπως είπα οι λεπτομέρειες έκανα τη διαφορά».
 
Τέλος, ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Γιάννης Μαντέκας είπε σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής: «Το άγχος της στιγμής μας στοίχισε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Στο 13-13 δεν τελειώσαμε κάποιες φάσεις κι αυτό ήταν καθοριστικό. Χάσαμε σε μια πολύ καλή έδρα, που έχει περάσει μόνο ο Ολυμπιακός τον οποίο μόνο εμείς έχουμε νικήσει. Αυτό λέει πολλά. Τώρα υποδεχόμαστε τη Σύρο για να διεκδικήσουμε την 2η θέση».