Αστυνομοκρατούμενη όλη η Θράκη λόγω… μπάλας

Έκτακτα μέτρα και ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη θα έχει την Καθαρά Δευτέρα η Αστυνομία της Θράκης για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων Πανθρακικού – Ξάνθης στην Κομοτηνή αλλά και του φάιναλ φορ των εφήβων του βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη με συμεετοχή Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ηρακλή και Εθνικού.

Και στις δύο πόλεις έχουν πραγματοποιηθεί έκτακτες συσκέψεις στις οικείες αστυνομικές διευθύνσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες του thrakisports, όλοι οι αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ειδικού χειρισμού και μάλιστα έχει ζητηθεί από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να έρθουν ενισχύσεις από την Θεσσαλονίκη.

Στην Αλεξανδρούπολη έχει αποφασιστεί να δοθούν από 50 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα, ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι αυτές θα δοθούν σε οργανωμένους με κίνδυνο να μην βρεθούν στο κλειστό πραγματικοί φίλαθλοι που αγαπούν το βόλεϊ αλλά μεταφερόμενοι οπαδοί, έτοιμοι να μετατρέψουν σε αρένα το γήπεδο. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και όπως έχει γίνει γνωστό, σε κανένα όνομα που δεν θα αναγράφεται στην λίστα δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης.

Αλλά και στην Κομοτηνή, το “Ελ Θράκικο” προκαλεί συναγερμό. Η ΠΑΕ Πανθρακικός αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο και ο πονοκέφαλος των αστυνομικών αρχών έχει ξεκινήσει, καθώς υπάρχει μακρά παράδοση σοβαρών επεισοδίων σε αγώνες ανάμεσα σε αγώνες μεταξύ της ομάδας της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο μεγάλης βαθμολογικής σημασίας όπως αυτός της Καθαράς Δευτέρας.

Ενα είναι σίγουρο πάντως. Η Θράκη για την φετινή Καθαρά Δευτέρα θα έχει μετατραπεί αστυνομοκρατούμενο φρούριο, εικόνα που καθόλου δεν μας αρέσει και κάθε άλλο παρά το πραγματικό νόημα του αθλητισμού θα εμφανίζει σε όσους βρίσκονται στην περιοχή μας. Αλλά από την άλλη, χίλιες φορές το προλαμβάνειν παρά η καταστολή. Μακάρι όλα να πάνε καλά και όλες αυτές οι συσκέψεις ασφαλείας να μείνουν απλά σχέδια επί χάρτου…