Τζάμπα ήττα για την Ξάνθη

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη το πάλεψε και ενώ είχε την υπεροχή σε όλο τον αγώνα, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ταμπάση, και έτσι ο ΠΑΣ Γιάννενα επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, χάρη σε γκολ του Γεωργίου.

Οι Γιαννιώτες άντεξαν την πίεση της Ξάνθης και στο 69′ βγήκαν σε αντεπίθεση, με τον Γεωργίου να πλασάρει σωστά τον Λοντίγκιν, δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, που την έφερε ξανά στην 5η θέση αφήνοντας πίσω την ομάδα της Ξάνθη.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι τα Πηγάδια η Ξάνθη, καθώς είχε την κατοχή της μπάλας και άρχιζε να πιέζει την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα για το γκολ. Στο 16′ μια σκαστή κεφαλιά του Λίλα έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν, ενώ οι Ξανθιώτες απείλησαν με εκτελέσεις φάουλ του Ντιέ και του Μάνταλου, αλλά ο Ταμπάσης ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Στο δεύτερο μέρος πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν κάποιες καλές στιγμές με τον Μαρσελίνιο. Η πίεση της Ξάνθης ήταν ασφυκτική, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 69′, ο Ίλιτς από δεξιά έβγαλε τη σέντρα για τον Γεωργίου, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1, παγώνοντας τα Πηγάδια. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη αιφνιδιάστηκαν από το γκολ που σημειώθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ωστόσο έλειπε το καθαρό μυαλό από τις τελικές ενέργειες και το γκολ δεν ερχόταν από την Ξάνθη.

ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Βασιλακάκης (83′ Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Μαρσελίνιο (77′ Σμιθ), Σολτάνι (61′ Ονουάτσι), Ντάνι, Μπέρτος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου (73′ Βίλα), Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85′ Ντάσιος), Ίλιτς (73′ Κεϊτά)