Περίπατος της Ξάνθης, 1-4 στη Λιβαδειά

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ξάνθη το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, επικρατώντας 4-1, σε μια έδρα που δεν είχε νικήσει ποτέ.


Η θρακιώτικη ομάδα πέτυχε γκολ σε καίρια σημεία του αγώνα, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο, που σημείωσε δύο γκολ και συμμετείχε στα άλλα δύο. Σολτάνι και Μαρίν πέτυχαν επίσης γκολ, ενώ για τον Λεβαδειακό δίχτυα βρήκε στις καθυστερήσεις ο Ροτζέριο. Στα αξιοσημείωτα ήταν το μπαράζ ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα από την Ξάνθη για τη διαιτησία του Αμπάρκιολη.

 

Αν και δεν είχε καλή παράδοση ση Λιβαδειά η Ξάνθη, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 2’, με γκολ του Σολτάνι μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τον Λεβαδειακό, που στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. Αντίθετα, οι Ακρίτες έβγαιναν στις αντεπιθέσεις, έστω κι αν δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Όμως η Ξάνθη έκλεισε το ημίχρονο, όπως το ξεκίνησε, δηλαδή με γκολ. Στο 45’ βγήκε σε αντεπίθεση ο Μαρίν, έδωσε πάσα στον Μαρσελίνιο και εκείνος πλάσαρε σωστά τον Κυριακίδη για το 0-2.

 

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, αλλά τους Ακρίτες να σκοράρουν. Στο 70’ ο Μαρσελίνιο βρήκε έξυπνα τον Μαρίν, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 0-3. Ο Λεβαδειακός δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και στο 77’ ο Πόι είχε δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Μαρσελίνιο με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-4. Στο 85’ η Ξάνθη έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης στον Κομεσίδη. Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ροτζέριο.

 

ΛΕΔΑΒΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν, Λισγάρας (59’ Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κόρμπος, Πόι, Μεντί (46’ Νικολακάκης), Ακόστα (70’ Ροτζέριο), Χοσέμι

SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρίν (86’ Πλατέλλας), Γούτας, Ντάνι (69’ Πρίττας), Σολτάνι (82’ Ράνος)