ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη του Αίαντα επί του Δημοκριτείου στο ντέρμπι της Κομοτηνής

 

Στον τοπικό ντέρμπι της Κομοτηνής για την α’ φάση του Κυπέλλου Τάσος Χαραλαμπίδης ο Αίαντας Κομοτηνής επικράτησε με 59-50 του Δημοκριτείου και το απέκλεισε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Δεδομένου ότι επρόκειτο για το πρώτο ματς της σεζόν και για τις δυο ομάδες, έγινε καλό παιχνίδι με σφυκτές άμυνες και δυνατό σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια. Σε γενικές γραμμές κράτησε σε αγωνία τους αρκετούς φιλάθλους που έσπευσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής.

Για τρία δεκάλεπτα το Δημοκρίτειο είχε πολύ κοντά τον Αίαντα και το ματς ήταν δραματικό σε εξέλιξη, ωστόσο στο τέλος με μια σειρά από εύστοχα τρίποντα (πέτυχε δέκα συνολικά στο παιχνίδι) ο Αίαντας κατάφερε να φτάσει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και τελικά να επικρατήσει χωρίς άγχος, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Διαιτητές: Ρουκάς – Καλαϊτζής

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 28-25 (ημίχρονο), 40-38, 59-50 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δημήτρης Οικονομίδης): Παπαδάκης 11, Κλωναράς 6, Γούτσικας 10, Νικέλλης 13, Μπορμπίδης 1, Λοϊζιος 4, Σκοπιανός, Μαχαιρίδης, Ζολώτας 13, Τερζίδης.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δήμητρα Δόλωμα): Σαρημπαλίδης 8, Σκουτέλης 8, Πολίτης 16, Νταγιαντής 2, Σταύρου, Μπελεγράτης 3, Πέγιος 11, Πλάκας 2.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΦΑΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ