Καταγγελίες και εξώδικα για «μαϊμού παγκόσμιο πρωταθλητή» που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη

 

Μια περίεργη υπόθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, με καταγγελίες αλλά και εξώδικα για την περίπτωση ενός αθλητή που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και κατά δήλωσή του είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο Κικ Μπόξινγκ, αλλά η αρμόδια ομοσπονδία και τοπικός σύλλογος υποστηρίζουν ότι δεν είναι.

Αφορμή  στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού “Thea” ο Σωτήρης Τζιβελής, αθλητής με καταγωγή από τις Σέρρες αλλά επαγγελματική δραστηριοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος παρουσιάστηκε από το εξώφυλλο του περιοδικού ως δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο κικ μπόξινγκ, βασισμένος σε δική του δήλωση.

Με επιτυχίες και σημαντικές συμμετοχές του Τζιβελή σε διεθνείς αγώνες έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και το ThrakiSportS (ενδεικτικά δημοσιεύματα με ένα κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ), ωστόσο μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό και έγινε εξώφυλλο στάθηκε ως αφορμή για μια σφοδρότατη αντίδραση από τον σύλλογο Απόλλων Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο φαίνεται ότι υπάρχει κόντρα, αλλά και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μπόξινγκ που ενεπλάκη στην υπόθεση.

Με έγγραφό της, η Πανελλήνια Ομοσμονδία Κικ Μπόξινγκ (Π.Ο.Κ.) που όπως δηλώνει είναι η μοναδική  Ομοσπονδία για το άθλημα Κικ Μπίξινγκ στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στα μητρώα της δελτίο με το όνομα Σωτήρης Τζιβέλης  και επομένως ουδέποτε αγωνίστηκε σε επίσημο πρωτάθλημα  kickboxing   της  W.A.K.O, δηλαδή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Όσοι  δεν είναι εγγεγραμμένοι στην Π.Ο.Κ και κάνουν αναφορές  σε τίτλους ως Πανελλήνιοι, Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί  πρωταθλητές δεν έχουν καμία υπόσταση , είναι ανακριβείς και παραπλανητικοί!!!», επισημαίνει το έγγραφο και προσθέτει ότι ο Σωτήρης Τζιβελής «δεν είναι ούτε προπονητής στο άθλημα του  kickboxing!!».

Το θέμα αναδεικνύει η ιστοσελίδα tvthrakiotis, που έχει ιδιαίτερη γνώση στο ζήτημα των μαχητικών σπορ στον Έβρο αλλά και σαφώς καλύτερη κάλυψη από οποιονδήποτε άλλον στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Εκεί αποκαλύπτεται και παρουσιάζεται ότι πέρα από το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κικ Μπόξινγκ έχει σταλεί και εξώδικο από τον σύλλογο Απόλλων Αλεξανδρούπολης στο περιοδικό που δημοσίευσε την συνέντευξη Τζιβελή αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, ζητώντας όπως αναφέρεται «αποκατάσταση της αλήθειας». Αναλυτικά το έγγραφο της ΠΟΚ, το εξώδικο αλλά και το εξώφυλλο με το επίμαχο απόσπασμα από την συνέντευξη στο περιοδικό Thea:

%25CE%25B1%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25BB

%25CE%25B5%25CE%25BE%25CF%2589%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF

%25CF%2584%25CE%25B6%25CE%25B9%25CE%25B2

tzivelis