Volley League: Μεταγραφή με άρωμα… Κομοτηνής η τελευταία κίνηση του κυπελλούχου ΠΑΟΚ

 

Ο Ζένια Γκόρτσανιουκ επιστρέφει στην Ελλάδα και αυτή τη φορά για λογαριασμό του κυπελλούχου ΠΑΟΚ. Ο ουκρανικής καταγωγής ακραίος που αγωνίζεται ως Έλληνας έκλεισε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Γκόρτσανιουκ τη σεζόν 2017-18 ξεκίνησε στη Νίκη Αιγινίου αλλά μετά τον Δεκέμβριο πήγε στην πολωνική Μπιτγκόζ.

Για όσους δεν ξέρουν, είναι γιος του παλιού παίκτη της ΑΕ Κομοτηνής, δυο δεκαετίες πριν και χάρη στην παρουσία του πατέρα του, κατάφερε μετά από μεγάλες προσπάθειες στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να πάρει την ελληνική υπηκοότητα αφού ενεγράφη στο δημοτολόγιο του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Γκόρτσανιουκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Φοίνικα Σύρου τη σεζόν 2011-12 που έφτασε στους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή, στον οποίο έπαιξε στη συνέχεια όπως και στον Άρη. Γεννήθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας στις 11 Οκτωβρίου 1987 αλλά από τα δέκα του είναι στην Ελλάδα.

Εχει ύψος 2.00 και αγωνίζεται ακραίος, ενώ είναι κολλητός φίλος με τον Μίταρ Τζούριτς και τον Ντίμα Φιλίποφ, τους έτερους ελληνιοποιημένους άσους του βόλεϊ και μέλη της Εθνικής Ομάδας, οι οποίοι επίσης θα παίζουν τη νέα σεζόν στην ομάδα του ΠΑΟΚ.