10.350 επιστημονικές εργασίες και 150 στρογγυλές τράπεζες! Ο απολογισμός 25 συνεδρίων από τη νέα κοσμήτορα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

 

Το 26ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής της Ελένης Δούδα ως κοσμήτορα της Σχολής. Εξελέγη πριν μερικές εβδομάδες, διαδεχόμενη την απόλυτα επιτυχημένη Μαρία Μιχαλοπούλου και στην συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του, χαρακτήρισε το συνέδριο ως «την πλέον λαμπρή επιστημονική εκδήλωση που υλοποιείται από την σχολή και το τμήμα εδώ και 26 χρόνια».

Όπως ανέφερε η νέα κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ, «συμμετέχουν εκλεκτοί, καταξιωμένοι συνάδελφοι ομιλητές, που παρουσιάζουν μία βαθιά ακαδημαϊκή πορεία και μεταλαμπαδεύουν τη γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει όλο τον χρόνο».

Η ίδια στάθηκε στη δυνατότητα που παρέχει η σχολή, μέσω του συνεδρίου, στους φοιτητές να εμβαθύνουν στο πεδίο τους, να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις με άλλους φοιτητές, να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου του ΤΕΦΑΑ.

Ταυτόχρονα σε αυτό δίνεται η δυνατότητα σε νέους ερευνητές να παρουσιάσουν επιστημονικά δεδομένα, να ανταλλάξουν απόψεις και να εξελίξουν τις συνεργασίες τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτή η αλληλεπίδραση, σημείωσε η κα. Δούδα, αναδύεται μέσα από τις πολλαπλές επιστημονικές δράσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου, με τα στρογγυλά τραπέζια για τα θέματα της αθλητικής επιστήμης, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια όπου η θεωρία έρχεται να συναντήσει την πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε την εμπειρία της από την απαρχή του συνεδρίου, μιας και φυλλομετρώντας το προσωπικό της αρχείο εντόπισε πως έχουν πραγματοποιηθεί 10.350 επιστημονικές εργασίες, 150 στρογγυλές τράπεζες και 135 σεμινάρια σε όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης. Μας προσέφερε δηλαδή η κοσμήτορας σε τρεις αριθμούς την σύνοψη 25 συνεδρίων!

Οι αριθμοί αυτοί αναδεικνύουν την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια, από όλα τα μέλη του Τμήματος, που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής.

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα “πολύτιμο κληροδότημα” που άφησαν οι παλαιότεροι στους νεότερους και γι’ αυτό ευχαρίστησε όσους ξεκίνησαν κι όσους συνέχισαν κι εξέλιξαν περαιτέρω τον θεσμό, συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει οι ομότιμοι πλέον καθηγητές του τμήματος Γιώργος Γκοδόλιας, Ευθύμης Κιουμουρτζόγου, Κούλης Ταξιλδάρης και Σάββας Τοκμακίδης.