ΕΠΣ Θράκης: Γκάφα της Επιτροπής Εφέσεων στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων! Έκριναν τη μη διεξαγωγή… ανύπαρκτου αγώνα

 

Σε γκάφα πρώτου μεγέθους φέρεται να έχει υποθέσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αναφορικά με τον δεύτερο μηδενισμό της ΠΑΕ Ποντίων, που κοινοποιήθηκε στην ΕΠΣ Θράκης και το σωματείο την περασμένο εβδομάδα.

Ως γνωστόν και αυτή η δεύτερη απόφαση έκρινε ουσιαστικά ότι νομίμως ο διαιτητής δεν ξεκίνησε τον αγώνα και τιμωρήθηκε η ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, παρόλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση οι παίκτες της ομάδας φρόντισαν να καλύψουν την φράση “Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ”, καθώς συνιστά πολιτικό μήνυμα ακόμα και η απεικόνιση των πυρίχειων χορευτών στην πλάτη.

Ωστόσο η απόφαση αναφέρεται στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε Πανθρακικό και ΠΑΕ Ποντίων που είναι όμως ένας ανύπαρκτος αγώνας, αφού οι δυο ομάδες ποτέ δεν αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο αλλά για το πρωτάθλημα. Είναι προφανές ότι έπεσε… αντιγραφή από την ακριβώς προηγούμενη απόφαση που αφορούσε πράγματι αγώνα κυπέλλου, ανάμεσα στην ΠΑΕ Ποντίων και την Ένωση Ασωμάτων.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι αυτή η “γκάφα” της Επιτροπής Εφέσεων με την αναφορά στην απόφαση σε «αγώνα κυπέλλου» και όχι σε αγώνα πρωταθλήματος που είναι το ορθό φανερώνει ίσως και περίπτωση κακοδικίας.

Το ερώτημα πλέον είναι αν προτίθεται να καταθέσει η ΠΑΕ Ποντίων προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που απαρτίζεται από αρεοπαγίτες, αν και έχει μια τάση να μην αλλάζει τις αποφάσεις όπως φάνηκε στις περιπτώσεις των αγώνων Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.