Με επιβλητική εμφάνιση κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Λεύκιππος Ξάνθης πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την ίδρυσή του!!!

Ήταν 29 Μαρτίου του 2006 όταν το ThrakiSportS δημοσίευε την αποκλειστική είδηση ότι βρισκόταν στα σκαριά η δημιουργία τρίτης ομάδας μπάσκετ στην Ξάνθη, μετά την Ασπίδα και τον Αρίωνα, αποκαλύπτοντας ότι θα ονομάζεται Λεύκιππος και ότι έρχεται για να πρωταγωνιστήσει.

Αυτό έγινε αντιληπτό με το καλημέρα! Ο Λεύκιππος από την πρώτη του σεζόν στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΜΑΘ κατάφερε να πρωταγωνιστήσει. Έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου πέρυσι και φέτος ήρθε η στιγμή για το πρώτο τρόπαιο, πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την ίδρυσή του. Ανέβηκε ένα σκαλί πιο πάνω και με επιβλητική εμφάνιση στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο Κλειστό της Κομοτηνής, νίκησε με 61-47 και στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τη σεζόν 2017-2018.

Ο σύλλογος που ίδρυσε ο Ματθαίος Σαββίδης και οι συνεργάτες του και έχει φέτος ως διευθυντή ορχήστρας στον πάγκο να κρατά την μπαγκέτα τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο, γίνεται έτσι μόλις η τρίτη ομάδα της Θράκης που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης μετά τον Αρίωνα Ξάνθης το 2005 και την Θύελλα Φερών πριν δέκα χρόνια, το 2008. Και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, στο οποίο άμεσος στόχος είναι φυσικά το νταμπλ και η άνοδος στην Γ’ Εθνική.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ