Γ’ Εθνική: Το ντεμπούτο ενός ακόμα 15χρονου με την πρώτη ομάδα του Ορφέα Ξάνθης

 

Όταν το 1997 δημιουργούνταν μετά απο συνεργασία του Μπάμπη Χατζημεστή με τον Μάκη Μπογιατζίδη η Ακαδημία του Ορφέα, στόχος ήταν να μπορεί μελλοντικά ο ιστορικός σύλλογος της Ξάνθης να βασίζεται σε δικά του παιδιά.

«Σε βάθος χρόνου αυτό όχι μόνο συνέβη αλλά το είδαμε και σε υπερθετικό βαθμό με την ομάδα της Ξάνθης να πρωτοπορεί όχι μόνο για τα δεδομένα της Ξάνθης και της Θράκης αλλά ακόμη και όλης της χώρας καθώς ήταν απο τις λίγες που συχνά πυκνά έδινε χρόνο συμμετοχής σε δικά της παιδιά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η σαιζόν 2004-2005 που βρίσκει την ομάδα στην πολύ ανταγωνιστική και δυνατή Δ’  Εθνική, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να παίρνουν την απόφαση να προωθήσουν και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της Ακαδημίας ηλικίας 14χρόνων», σημειώνει σε σχετικό του ρεπορτάζ στο SportsAddict ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης.

Οι εποχές αλλάζουν, ωστόσο αυτή η παραγωγή ταλέντων συνεχίζεται και επίσης η ίδια τακτική, όπως φάνηκε από την χρησιμοποίηση του 15χρονου (16/10/2002) ταλαντούχου μεσοεπιθετικού της ομάδας Αχμέτ Μπαϊρακτάρ, στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου. Το παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου έχοντας περάσει απο όλες της ηλικιακές κατηγορίες, πήρε από τον Μπάμπη Χατζημεστή το βάπτισμα του πυρός στο εκτός έδρας παιχνίδι του Ορφέα στην Δράμα και αποτελεί μεγάλη ελπίδα για τον σύλλογο. Άλλωστε ο μικρός πέρα απο την παρουσία του στις προπονήσεις βρισκόταν και στην αποστολή της ομάδας στα τελευταία ματς.

Συνεχίζεται έτσι μια μεγάλη παράδοση που όπως προαναφέρθηκε ξεκίνησε από την χρυσή χρονιά του 2004, επτά χρόνια μετά την ίδρυση της ακαδημίας και συνεχίζεται και σήμερα, που έχει πλέον μπει στην τρίτη δεκαετίας της. Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί πέρυσι με τον 15χρονο Οκάν Μεκερά που όταν χρησιμοποιήθηκε ήταν ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης της Κατηγορίας αλλά και τον 16χρονο Κλέντι Ζιγκολάρι. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι σημερινοί αρχηγοί της ομάδας Βασίλης Καραγκιόζης και Βασίλης Μαλαδένης προέρχονται από τα σπλάχνα της ακαδημίας της ομάδας, ως μέλη εκείνης της εξαιρετικής φουρνιάς παικτών.